Siz istediğiniz kadar motor açma işlemi yapın, motor her viteste 3000d/d' de dişli oranı müsaade ettiği kadar gider. Diyelim 3. viteste 3000d/d' de 80km/s ile gidebilir. Motor açma işlemiyle 3. viteste 2500d/d' de 80km/s ile gitmesi imkânsızdır eğer ki dişli oranları veya tekerlek ebadında bir değişiklik yapılmamışsa.:wnk:
Hocam bilginize ve inançlarınıza saygım sonsuz. Yalnız ben imkansız olmadığında kendi tecrübemle sabitledim. Kayınpederime ait Fiat Doblo Family 2004 yılında sıfır alınmış ve Mercedeste Tekniker olan kayıbiraderim tarafından açılmıştır. Ben daha önce Fiat Linea kullandım Emotion 2008 model 2012'de aldığımda 50bindeydi. Onun 13 jantlı 7 kişilik aracı benimkine fark attığı için sattım. Bilgileri aşağıdaki gibidir;
2004 Doblo / 2008 Linea1.3 MJet / 1.3 MJet
180/1750 / 200/1750
1370 Kg / 1185 Kg
70 Bg / 90 Bg
0/100 13,8sn / 0/100 14sn
max 150km/h / max 170km/h
Tabi ki insanın sürüş dinamikleri değişiyor ve aracın kullanımına alışmak da doğrudur. Ancak bayır yukarı çıkamayan aracın şimdi daha iyi tepki vermesi sadece benim devirli kullanmam ile alakalı değil bence.
Genel olarak araç üreticileri de rodaj süresince aracı zorlamamayı, ani frenden kaçınmayı ve mümkün olduğunca her viteste değişken sürüş uygulamayı öneriyor. Bu bir rodaj süresinin varlığını izah eder sanırım.
FABIA III Kullanma Kılavuzu"Devir saatinin kırmızı bölgesinin başlangıcı rodaj süresi dolmuş ve işletim sıcaklığındaki
bir motorun müsaade edilen maksimum motor devir sayısını gösterir."
Not: Debriyaj değiştirmemiştim çünkü o kilometrede beklenen bir şey değildir. Tekerler de süper sayılmazdı..