Trio hocam motul 5w40 yağ demissin. Doğrudur kalitedir. Denemişsindir. Yağ yakması azalmıştır ama hb de 5 lt motul 5w40 yağ 238 TL . castrol reklam yıldızı ona katılıyorum , mobil bir adım önde fiyatlarıda nerdeyse aynı. 4 lt mobil 10w40 50-60 TL ye bulunuyor. Benim aracım anormal yağ yakmıyor ama yaksada motul almazdım o fiyata. 4 lt de yedek alır bagaja atarsın acikcası
Yağ firmalarının sitelerinde önerilen yağ numarası gün geçtikçe değişiyor. Bilgiler güvenilir değil bana göre. Daha önceki yıllarda baktığımda 10w40 ve 5w40 önerirken şimdi 5w30 öneriyor. 1 senede ne degistiki ?
Yağın temel görevi motorda sürtünen parçaların aşınmasını en aza indirmek tir ve soğutmaya katkıda bulunur aynı zamanda. Sürtünmeden kaynaklı oluşan partikülleri kartere indirip daha fazla aşınma olmasını da önlemek. Yağda dikkat edilecek husus yağlama görevini yerine getirip getirmediğidir. Ve yağın çalışma şartlarına uyumlu olup olmadığıdır. Tam sentetik yağ daha iyi yüzeye yayılır görevini daha iyi yapar. Bu konuda da hemfikiriz ama (araştırmadım!) 10w60 yağ bu motora gelmez diyebilmek için değerlere verilere bakmak gerekir. Şayet Formula araçlarına yönelik üretilmiş dirayetli bir yağdır. Katkı maddeleriyle kullanılabilirliği sağlanmışsa kullanılmasında bir sakınca görmem şahsen. Yağ yakma konusunda bu yağ hakkında birsürü sitede bu yağa methiyeler düzülmüs . tabi bunlar okuduklarım. Kendim denemedim. Bu yağı kullandım yağ yakması kesildi ama şu veya bu arıza oldu motorda diyende görmedim. Fiyat olarak 100 TL civarı.
Kesin ve kati konuşmak bence doğru değil.