Arkadaşlar merhaba;
Bayramda aracımla memlekete gittim. 800 km yol yaptım. Araçta giderken mobil1 10w60 yağ vardı. Gidene kadar yine 1 litre civarı yağ eksildi. trio'nun tavsiyesi üzerine
http://urun.n11.com/motor-yagi/motul...tre-P108662660 sitesinden motul 5w50 x-cess yağı indirim kuponu ile birlikte 114 TL'ye aldım. Memlekete gidince yağ değişimi yaptırdım. Ayrıca yağ filtresi değişti. Değişim yapan usta yeni yağın ince olduğunu aracın daha fazla yağ yakacağını idda etti. Ben bir deneyelim bakalım diye koydurdum. Yağ 5 litrelik bidondaydı. Usta bir litresini bırakıp araca 4 litre doldurdu. Kontrol ettiğinde çubuğun en üst çizgisini 2-3 mm geçmişti. Usta 100-150 gr kadar fazla olmuş ama bir zararı olmaz dedi.
Yağ değişiminden sonra performansın gözle görülür bir seviyede arttığını söyleyebilirim. Hatta bir ara kırmızı ışıkta durduğumda aracın stop ettiğini sandım. Ses ve titreşim o derece azaldı. Ve işin en güzel tarafı. Aynı yolu tekrar döndüm. Yani yaklaşık 800 km. Gelince yağ çubuğunu kontrol ettim. Yine alt çizgiye gelmiştir diye beklerken yağ seviyesi tam üst çizgideydi. Yani giderken 1 litre civarı yağ yakan aracım dönüşte 100-150 gr kadar yağ yaktı.
Sonuç olarak motul 5w40 mobil1 10w60 a göre hem performans olarak daha iyi hem de yağ yakma konusunda gayet başarılı. trio arkadaşıma tavsiyesi için çok teşekkür ederim. Biraz daha yol yaptıkça sonuçları sizlerle paylaşacağım.