škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

klima soğutmuyor

mcan · 221 · 53769

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cncskn52

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: baba63;569484
Benim aracımda da aldığım ilk aylarda bu sorun vardı. Sonrasında kendiliğinden geçti.

Bizdede 3 4 gündür normal çalışıyor soğuk üflüyor umarım boyle devam eder

Çevrimdışı mstalay

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Benim böyle bir problemim yoktu , iki gün önce  sıcak üfledi hemen servise gittim güncelleme yapalım dediler , şuanda kullanıyorum bir sıkıntı yok .

Çevrimdışı abeyy

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mstalay;569491
Benim böyle bir problemim yoktu , iki gün önce  sıcak üfledi hemen servise gittim güncelleme yapalım dediler , şuanda kullanıyorum bir sıkıntı yok .
Ayni guncelleme iki kere banada yapildi. 2-3 gun duzelmis gibi oluyo sonra ayni sorun tekrar oluyor. Zaten bu sorunun olusmasi icin bazen sicagi bazen klomayi acman gerekiyor.  Eger arqba hep sicaktaysa yada surekli soguktaysa durup dururken isitmaya baslamiyor. Ayarlariyla oynamaya basladiginizda hata veriyor. Dolayisiyla su an sorun gorunmemesi duzeldi anlamina gelmesin. Sizi yaniltiyor su anda. Bence fabrikadan komple bi duzenleme gelmeli ve bunun bir uretim hatasi oldugu net.

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
BU klima passattan poloya, seattan skodaya hemen hemen aynı iken nasıl sorun çıkıyor anlamadım. leon frımızda tık demedi 1 seneyi doldurduk. şimdilik soğuk ihtiyacımız çok az olsa da superbde de sorun yaşamadık henüz. biz hep auto konumunda 22-24 derece aralığında kullanıyoruz.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: abeyy;569493
Ayni guncelleme iki kere banada yapildi. 2-3 gun duzelmis gibi oluyo sonra ayni sorun tekrar oluyor. Zaten bu sorunun olusmasi icin bazen sicagi bazen klomayi acman gerekiyor. Eger arqba hep sicaktaysa yada surekli soguktaysa durup dururken isitmaya baslamiyor. Ayarlariyla oynamaya basladiginizda hata veriyor. Dolayisiyla su an sorun gorunmemesi duzeldi anlamina gelmesin. Sizi yaniltiyor su anda. Bence fabrikadan komple bi duzenleme gelmeli ve bunun bir uretim hatasi oldugu net.

Yüksel, motoru durdurup tekrar çalıştırınca düzeliyor mu?
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı abeyy

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;569500
Yüksel, motoru durdurup tekrar çalıştırınca düzeliyor mu?
Benimkinde sorun basladiginda ısı  ayarini sonuna getiriyorum her ikisinide hi seviyesine bi 10-20 saniye bekliyorum sonra lo seviyesine getirince sorun cozuluyor ve bunu ben cok sik yasiyorum. Cunku 8 ayda 20.000km yol yaptim ve uzun yolda ayarlariyla cok oynuyorum bazen yaniyorum bazen usuyorum dolayisiyla kafasi cok karisiyor :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı hanikoduduko

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mstalay;569491

Bildiğimiz kadarı ile gelen bir güncelleme yok. Size uygulananın mevcut yazılımı yeniden yüklemek (güncel bir yazılım değil) diye tahmin ediyorum. Bunu servis ile ben de konuşmuştum. Bu çare değil, yine yapacaktır diye konuştuk. Dolayısı ile üreticiden gelecek güncellenmiş yazılım bekliyoruz.

Çevrimdışı hanikoduduko

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: özdil;569498
BU klima passattan poloya, seattan skodaya hemen hemen aynı iken nasıl sorun çıkıyor anlamadım. leon frımızda tık demedi 1 seneyi doldurduk. şimdilik soğuk ihtiyacımız çok az olsa da superbde de sorun yaşamadık henüz. biz hep auto konumunda 22-24 derece aralığında kullanıyoruz.

İki hafta önce ikame araç olarak passat kullanmıştım, ve gördüm ki klima sistemi tamamen aynı. (otomatik havalandırma laneti bile aynı). ancak ben passatlar ile veya diğerleri ile ilgili böyle bir şikayet duymadım. Superblerdeki sorun nedir bilemiyorum.
Bu arada dün bir arkadaş bindi arabama; "memnun musun?" dedi. "Klima dışında çok memnunum" deyince. "Yahu bu VAG grubu araçlarda klima hep bir sıkıntılı. Performansı hep düşük. Nasıl iş anlamadım" dedi.

Bizim bilmediğimiz başka ne problemler var acaba?

Çevrimdışı hanikoduduko

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: yufotym;569476
Arkadaslar dilerseniz sòzleşmeden dönme hakkınızı kullanabilirsiniz..

Alıntı yapılan: özdil;569478
Nasıl ?

Alıntı yapılan: yufotym;569480
Sonuçta ayıplı mal. Tüketicinin korunması kanununa gòre her türlü hakkinızi kullanabilirsiniz. Sonucta klima olmadan arac mı sürülebilir. Esaslı bir ayıp.

Bu hakkı kullanmayı ben de düşünüyorum. Bir süre daha çözüm bekleyeceğim. Gelmezse direk yasal hakkımı kullanacağım.
Sorunu olan herkesin bu konularda hassas olması lazım ki, aynı saçmalıkları tekrar yapmasınlar veya düzgün hızlı çözüm bulsunlar.

Çevrimdışı hanikoduduko

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar,

Yukarıdakileri yazdıktan sonra, hem Avek Skoda Servis hem de Yüce Oto Skoda ile telefonla görüştüm. Klima konusunda beklenen güncelleme bülteni bu sabah yayınlanmış (07.04.2016), şu anda servisler inceliyor. Neyi nasıl yapacaklarını anlayınca arayıp çağıracaklar, yaklaşık 45 dk - 1 saat sürebilecek bir işlem gibi görünüyormuş. Olay çok yeni, inşallah bu tam bir çözümdür.

Herkesin bilgisine.

Bu arada servislere çapraz şekilde tam presteyim. Buradan gelişmeleri haber vereceğim.

Saygılar

Çevrimdışı abeyy

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Evet bende konmari aradim klima guncellemesi fabrikandan gelmis ve arabalari cagirmaya baslayacaklarmis banada yarina randevu verdi ama gitmeyecem. Klimanin sogutmama ve uflememesiyle ilgili guncellemeymis. Hadi hepimizin gozu aydin :)

GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı yufotym

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı maystor

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Bugün hava epey sıcak oldu bende şu klimay bir deneyeyim dedim, aracı çalıştırıp 10 dk kadar yerinde klimanın değişik modlarda denedim ve bir çalışmamazlık yapmadı, herşey normal gözüküyor. Şimdi servise gidip yazılım yüklenince bozulmasın :).

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.medyaurfa.com
Aracı ilk aldığımda klima sıcak üflüyordu. Sonra düzeldi. Bu sabah güncellemenin geldiğinden haberdar oldum. Bugün servise gittim. Gerekli güncellemeyi yaptırdım. Klima eskisinden çok daha soğuk hava veriyor artık. Ayrıca farların ayarını biraz yükselttirdim. Servis aksiyonunda çıkan kontrolü de yaptırdım.
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2016, 17:44:51 Gönderen: baba63 »