Daha önce bahsedildi ise kusura bakmayın.
Hafta sonu vag com (VCDS) kablosu ile Octavia aracımı kurcalarken HVAC bölümünde klima ile coding bitlerinde bir ayara rastladım. Standart ayarın yanı sıra "HOT COUNTRY" diye bir ibareyi de içeren ayar vardı. Klima performansı sorunu ile alakalı olduğunu düşünerek Hot Country ayarını aktifleştirdim. Dönüş yolunda klima kısık ayarda bile üşüttü. Sonuç olarak "yazılım" dedikleri çözüm bu olsa gerek.
Donanım aynı olduğu için Superb III'te de işe yarayacağını sanıyorum. Fırsat bulursam ekran görüntüsü koyarım.
Klimatronikte karşılaşılan iki problem var. Birincisi klima performansının yetersiz olması, ikincisi geçici soğutma arızası.
Yukarıda bahsettiğiniz öneri birincisine çözüm olabilir. Ama ikincisine olacağını sanmıyorum. Çünkü ikinci arızayı yapması için havanın çok sıcak olması gerekmiyor, hatta ılık havalarda daha sık yapabiliyor. O hata anında klima soğuk yerine sıcak üflüyor. (Yani yanlış komut alıyor, sanki ısıt demişsin gibi). Dereceyi düşür dedikçe o daha çok ısıtıyor. (geçici bir beyin karışıklığı). Resetleyince sorun çözülüyor.
Birinci problem benim aracımda 7 Nisanda gelen güncelleme ile çözüldü. Şu anda klimanın performansı çok iyi, hatta üşümemek ve klima çarpmasın diye sürekli klimayı camlara yönlendiriyorum.
İkinci sorun ise bir sonraki yazılımı bekliyor. (son iki ayda sadece iki kere yaptı, hemen reset yapınca düzeldi).
Bir dip not: arabayı çalıştırır çalıştırmaz veya kısa bir süre sonra (4-5 dakida içinde) klimayı açarsanız kesinlikle geçici soğutma arızası vermiyor.
Verdiği durumlar araba 20-25 dk kadar klima kapalı çalıştıktan sonra klimayı açarsanız denk gelebilir.
Buradan klima arızasının "otomatik havalandırma"dan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Bu otomatik havalandırma bir halta yaramadığı gibi gereksiz içerinin sıcaklığını değiştiriyor.