Benim için farketmez, 4 teker, direksiyon, 2 efes...tamamdır...
öncelikle şunu belirteyim superb almak doğru bir karar olacaktır. Peki hangi superb?
1.test sürüşü yapın. Hem dizeli hem de benzinli versiyonu test edin. Bu süreci hızlandırmak için aynı motora sahip passatı da kullanabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım.
2.1.4 tsi motor piyasadaki şuan en verimli motordur. Benzer aralıkta en verimli dizel motor ise opelin 1.6 136 hp lik motorudur. 1.6 tdi sürünce kalkışta ne kadar hantal olduğunu göreceksiniz. Ayrıca son 15 yıl için benzinin litre fiyatının motorinin litre fiyatına oranına bir bakın. Şaşıracaksınız.
3.siz manuelciyim demişsiniz ama d segmenti bir araçta olmazsa olmaz özellik otomatik şanzıman olmasıdır. Yarın arabayı satacağınızda bu araçların alıcısı ekonomik durum itibariyle vites atmakla uğraşmayacak tipler olacaktır. Mesela volvo son yıllarda manuel şanzıman satmıyor. Tüm araçları otomatik. Devir biraz değişti yani.
4.style paket mi prestij paket mi,karatılmış camlar ve aynalar mı yoksa değil mi, otomatik bagaj kapağı mı vs konular bütçeye bağlı olup, olursa güzel olabilecek şeylerdir. Ama vazgeçilmez değildir.