Büyük şehirlerde otomatik vitesi artık zorunlu görüyorum kendi adıma. Manuel vites sıkışık trafikte çekilmiyor. Siz de izmir'de yaşıyorsunuz, bence dsg tercih edin derim. Aracı aldığınızda garantisini uzatırsınız. Aracı yetkili servise götürmeye devam ederseniz garanti bittiğinde de iyi niyetten faydalanabilirsiniz.
20 yıl mübalağa sanırım. Bir yılda yapılacak kilometre ve kulanım ömrü bilgisi verirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.
20 yıl aslında mübalağa değil
şöyle ki,
günümüzde üretilen üst sınıf araçlar donanım ve kullanılan malzeme açısından son derece kaliteli. bazı marka ve modelleri kapsamın dışında tutarsak normal bir kullanım ile kaza bela olmadan bizlerin günümüz otomobillerini eskitme şansı pek yok diye düşünüyorum.
namıma konuşacak olursam, bu tür dayanıklı tüketim mallarında son derece istikrarlı olduğumu ve otomobili ihtiyaca cevap verecek şekilde yenisi ile değiştirme taraftarı olduğumu söyleyebilirim. şuan kullandığım aracım golf 4 2004 model ve 2008 yılında satın aldım, bir üst sınıfa geçme isteğim de ailemin büyümesinden kaynaklanıyor. normal şartlarda mevcut aracımı değiştirmeyi düşünmezdim.
yılda yapacağım km zorlayalım 15.000 olsun.
uzun süreli kullanım düşündüğüm için dizel/benzin düz/otomatik konusunda kararsız kaldım.
yakın arkadaşlarım da bu segmentteki bir aracın mutlaka otomatik alınması konusunda hemfikirler ancak bahsettiğim gibi DSG düşündürüyor.
saygılar.