škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Lastik Basınç Sensörü

mşah · 59 · 17767

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;545826
Alıntı yapılan: Toygar;545821
En alttaki aparat(turuncu okla işaretli) nereye takılıyor Mehmet?

Çakmaklığa takılıyor

Sağol abi :ok:

maksi-dot'a entegre edilebilse ne güzel olurdu...
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2015, 01:06:50 Gönderen: Toygar »

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Şimdi vep'te baktım da, bazı sensör resimlerinin altında "ford transit için", "vosvagen jetta için", "fiat dukato için" filan yazıyor. Belki üniversal olanları vardır ama, alacak olanlar buna dikkat etsin :o

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;545830
Şimdi vep'te baktım da, bazı sensör resimlerinin altında "ford transit için", "vosvagen jetta için", "fiat dukato için" filan yazıyor. Belki üniversal olanları vardır ama, alacak olanlar buna dikkat etsin :o

Resimdeki modelin her araca montajı yapılır, sübapa takılan sensörler sayesinde alıcı ile sürekli iletişim içinde.

http://www.aliexpress.com/item/TPMS-Tyre-Pressure-Monitoring-System-4-External-Sensors-Cigarette-Lighter/32421279307.html

Çevrimdışı mühendis06

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Toygar;545816
Bu alet(black decker) nasıl bir şey? Çakmaklıktan aldığı enerjiyle mi çalışıyor? Eğer şarj edilen bataryalarla çalışan bir alet ise iyi düşünün derim!

3 tane modeli var hepsinde hem cakmak sarji hemde 220 v prizden calisma var. Giris seviyesi 120 psi digerleri 160 psi basiyor. En üst modelde ise ilave olarak batarya da var sarjli kullanim icin.

Çevrimdışı Toygar

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mühendis06;546255
3 tane modeli var hepsinde hem cakmak sarji hemde 220 v prizden calisma var. Giris seviyesi 120 psi digerleri 160 psi basiyor. En üst modelde ise ilave olarak batarya da var sarjli kullanim icin.

İyi akşamlar! 15 yıl kadar önce markasına güvenip bunu almıştım:

İyi de para vermiştim hani. Sadece şarjlı idi(aşağıdaki gibi şarj edilen pilleri vardı):

Sonuç: HÜSRAN..

Kutusunun üstünde oto lastiklerini de şişirebildiği belirtilmişti. Tek 1 lastiği bile şişirmeye gücü yetmedi :(. Belki deniz yatağı, bisiklet lastiği vb. şişirebilirdi. Üretim hatası mı vardı bilmiyorum. Kısacası, bu markanın hiçbir şeyi alınmaz demiyorum ancak, çok dikkatli olmanızı öneririm. Alacağınız pompayı en kısa sürede deneyin(örnek: avm'nin otoparkında) ve gerekiyorsa hemen iade edin.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Lastik basınçlarını sık sık kontrol etsem de bazen gözden kaçıyor ve olur olmaz zamanda sıkıntı yaratıyor bu yüzden sonradan lastiğin içine takılan sensör'den almaya karar verdim. Anlık olarak lastik basınçlarını göstermesi basınç ve sıcaklık değişimlerinde uyarı vermesi kullanım açısından faydalı olacak, sensörlerin pilinin değişiyor olması daha uzun kullanım sağlıyor. Şu an kargo sürecinde, elimize ulaşsın bakalım sonuç ne olacak İnşallah hüsrana uğramayız.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bu aletler bence gereksiz...
benim fabiada var bu sistem, 2 senede 3-4 defa defa uyarı verdi, 1 tanesi dışında kontrol sonrası bir değişiklik görmedim...
zaten böyle bir sistem olsa da olmasa da 2 haftada bir lastik havaları kontrol edilmelidir, bunun sibobu kaybolur, bozulur, vs vs...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Engin E.;591552
Bu aletler bence gereksiz...
benim fabiada var bu sistem, 2 senede 3-4 defa defa uyarı verdi, 1 tanesi dışında kontrol sonrası bir değişiklik görmedim...
zaten böyle bir sistem olsa da olmasa da 2 haftada bir lastik havaları kontrol edilmelidir, bunun sibobu kaybolur, bozulur, vs vs...

Lastikleri sık sık kontrol ediyorum ama sonuçta her gün bakamıyorsun akşam bırakıp sabaha sürprizle karşılaşıyorsun yada kullanırken araçta bir tuhaflık olduğunu anlıyorsun. Daha önce otobanda ben farkına varana kadar arka lastik bayağı inik kullanmışım ve sürtünme arttığı için lastik bayağı ısınmıştı belki biraz daha gitseymişim patlayabilirdi de, daha sonra virajlı yolda fark etmedim hem biraz agresif kullanmıştım otobana çıkınca arabanın bir tarafa çekmesinden fark ettim ön lastik inikmiş. Bu tarz olaylardan tedirgin olduğum için ve hayatımız lastiğin yere temas ettiği 30-40 cm2 sine bağlı olduğundan lastik benim için önemli, belki senede bir sefer uyarı verecek ama hiç olmazsa bazı şeylerin önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Engin E

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;591624
Lastikleri sık sık kontrol ediyorum ama sonuçta her gün bakamıyorsun akşam bırakıp sabaha sürprizle karşılaşıyorsun yada kullanırken araçta bir tuhaflık olduğunu anlıyorsun. Daha önce otobanda ben farkına varana kadar arka lastik bayağı inik kullanmışım ve sürtünme arttığı için lastik bayağı ısınmıştı belki biraz daha gitseymişim patlayabilirdi de, daha sonra virajlı yolda fark etmedim hem biraz agresif kullanmıştım otobana çıkınca arabanın bir tarafa çekmesinden fark ettim ön lastik inikmiş. Bu tarz olaylardan tedirgin olduğum için ve hayatımız lastiğin yere temas ettiği 30-40 cm2 sine bağlı olduğundan lastik benim için önemli, belki senede bir sefer uyarı verecek ama hiç olmazsa bazı şeylerin önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum.

Tabii böyle birşey yaşayınca bu alet çok gerekli olduğunu hissettiriyor...yaşadığımız çağda mecburiyet hissettiğimiz aygıt sayısını kısıtlı tutmak adına yazmıştım ilk mesajı... kafayı meşgul edecek o kadar çpk şey var ki...
Dünyalılardan tiskiniyorum.(G.O.R.A.)

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sensörler elime ulaştı, kısmetse Cuma günü montajı yapılacak.

Çevrimdışı Developer

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;593376
Sensörler elime ulaştı, kısmetse Cuma günü montajı yapılacak.

Hocam siboplar metal mi olmalı, yoksa bu ürüne özel mi? Bu konuda da bilgi verebilir misiniz?

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=12046]Developer[/MENTION]

Takım olarak geliyor sadece montajı yapılacak.

Çevrimdışı mşah

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bugün montajı yaptık, basınçları net ölçüyor,  çakmakta sürekli elektrik olduğu için hareket olmazsa kendiliğinden kapanıyor hareket edince açılıyor.

Çevrimdışı By_Carizma

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: mşah;593482
Bugün montajı yaptık, basınçları net ölçüyor,  çakmakta sürekli elektrik olduğu için hareket olmazsa kendiliğinden kapanıyor hareket edince açılıyor.

gayet güzel olmuş ama maxi-dot ekranında felan direk görsek daha güzel olurdu bence :) ( Fluencede böyle bir sistem standart ekrandan direk basıncını görebiliyoruz )