Aracımı almadan önce; 2015 model yılı eski ibizaya bakmıştım. Cruise control ve alaşım jantlı referance plus paketi 37.700tl ye başarılı bulmuştum ancak üzerinde 2003 model polodan kalma emisyonu ehlileştirilmiş 1.4 standart benzinli motor vardı. Yıllık vergisi 941tl! Bayi test sürüşünü yalnızca donanımlı 1.2tsi dsg araçla yaptırmak isteyince de iyice kıllandım. Makyajlı yeni Ibiza'da ise bu fark yok tabi.
Hacim konusunda Ibiza'ya göre Fabia'nın 4cm'lik genişlik farkı içeride hissediliyor. Ibiza'nın da 7cm'lik uzunluk farkı aracı arkadan bakılınca daha güzel gösteriyor. Ancak bagajı daha küçük.
İki aracın dingil mesafeleri aynı. Ayrıca lastiği 15 jant alınca iz genişlikleri de önde ve arkada aynı. Bu sebeple viraj açısından bir farklılık olmayacağı kanaatindeyim.
Tip meselesine katılmıyorum, herkesin güzellik anlayışı farklıdır. Ancak iç mekanda Ibizanın dümdüz siyah ön paneli vardı ve multimedya olmaması büyük eksiklikti. Hala da ucuza alınca renksiz ekran vermeleri, üst tutamakları koymamaları, kapı kolu ve aynaların kaporta rengi olmaması falan bu aracı daha çok pazarlama modeli olarak gördüklerinin kanıtı diye düşünüyorum. Bence küçük Leon olmaktan çok çok uzak..