škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Front Assist ne zaman çalışır?

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ozghcttpli;548022
dikizden baktığında gelen s60 değilse kaç diyorsun yani :D
Ahahaha:D Çok mantıklı.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı Dre42

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur Akar;547686
Yok yok. Gayet iyi canlandı gözümde. Sağolun.

Bunu yapan diferansiyel kilidi miydi yoksa ESP mi?:hmm::blm:

valla ne biliyim zaten birlikte iletişim halinde çalışıyorlar diye biliyorum cana mala zarar gelmedikten sonra varsın esp yapsın :)
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2015, 16:45:38 Gönderen: Dre42 »

Çevrimdışı StokeR

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;548006
Bu sisteme kesinlikle %100 güvenmemek lazım. Sanırım Fifth Gear programıydı, 3 aracı test etmişlerdi bu açıdan. Biri Mercedes S, diğeri Volvo S60 idi, 3.yü net hatırlamıyorum ama bunlardan daha alt düzeyde bir araç. Test ise önde giden ve yavaşlayan nesneye çarpmama üzerineydi. Alt seviye araç görece düşük süratte dahi duramayarak çarpmıştı. Mercedes S Class ise 50 km./saat civarı süratlerde durabilirken üzerindeki süratlerde nesneye çarpmıştı. Volvo ise 50'de durdu, 60'ı denediler yine durdu, 70'i denediler yine durdu, en son lanet olsun deyip 90 denediler yine durdu:D

3. araç VW Up! , diğer araç da Volvo S60 değilde V40 :D ki Volvo 60 Mph de (Yaklaşık 96 Kmh) o da vuruyor. :D

https://www.youtube.com/watch?v=PzHM6PVTjXo

100 kere izlemiş izletmişimdir arkadaş ortamında, maksat Mercedes i karalamak ahahaha!! :D

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: StokeR;548292
3. araç VW Up! , diğer araç da Volvo S60 değilde V40 :D ki Volvo 60 Mph de (Yaklaşık 96 Kmh) o da vuruyor. :D

https://www.youtube.com/watch?v=PzHM6PVTjXo

100 kere izlemiş izletmişimdir arkadaş ortamında, maksat Mercedes i karalamak ahahaha!! :D
Aynen de bu video:) Volvo modelini ve azami sürati yanlış hatırlamışım dediğiniz gibi. Ancak diğer 2 aracın çok daha düşük hızlarda çarptığını görüyoruz. Volvo V40 ise gayet başarılı. Ancak yine ilk baştaki tespite dönüyoruz; tamamen güvenmemek lazım bu sistemlere.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı emirolcay

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Bugün front assist çok garip bir yerde çalıştı. Hava oldukça rüzgarlıydı ve hızım 70-80 civarıydı. Yolda uçuşan bir poşet parçası yüzünden ani fren yaptı sonra freni hemen bıraktı. Allahtan arkamda araç yoktu. Rüzgarlı havalarda front assist i kapatmak gerekiyor bunu öğrenmiş oldum.

Çevrimdışı smsener

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Onemli bir sey yasamissiniz, iyi bir tecrube oldu sizin bu yasadiginiz bana.

Otoyolda cuval, gazete veya yuk ustune kapatilan posetlerden sikca ucusuyor.

Allah korusun diyorum. Ani fren, o anda aracin dinamik yapisini dengesini bile bozabilir...

Çevrimdışı mcan

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Benim 2 kez başıma geldi. İlkinde yan koltuktan bir şey alırken (sanırım hızım 40-50 olabilir) öndeki araç aniden durunca otomatik fren yapıp, gösterge panelinde kırmızı alarmla durdu. ikincisinde ise, solda giderken sağdan otobüs (yaklaşık aynı hizadayken) üzerime kırınca, birden dörtlüler yanmaya ve ön göstergede kırmızı alarm işareti ve ani frenle durduğunu gördüm.
 Bence çok güzel bir güvenlik. Çünkü önceki aracımla bu basit nedenlerle 2 kez kaza yapmıştım. Skodayı kullandıkça seviyorum.

Çevrimdışı Ugurkaradag

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Aynı şey benimde başıma geldi dikkatsiz olduğum bir an öndeki araç aniden durdu bana kalsa çoktan arkadan çarpmıştım araç aniden durdu. Seni seviyorum skoda :)

Çevrimdışı Zafer1979

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Merhaba front asisst sistemi duran cismi veya duran arabayı tanıyıp frenleme yapıyormu ?

Çevrimdışı rumiexile

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Zafer1979;609579
Merhaba front asisst sistemi duran cismi veya duran arabayı tanıyıp frenleme yapıyormu ?

Hayır sakın denemeyin. Sensör mesafesine ilk girdiği andan itibaren sabit cisimleri tehlike olarak kabul etmiyor ve takip etmiyor.

Çevrimdışı Zafer1979

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
ford focus 'taki sistem gibi değil. keşke duran cisimleride tanısaydı. peki 30 km hızla giderken kaldırımdan biri yola çıkarsa onu tanıyormu.

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
YAYa tanımıyor. şehir içi güvenlik sistemi değil yani. çok da güvenmeyin derim.

Çevrimdışı beko86

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Duran cisimler algılama mesafesi ve açısına girdiğinde tanıyor ve otomatik fren yapıyor. Sonuçta cisim duruyor olsa bile siz süratle ona yaklaşıyorsunuz. Ancak bu cismin biraz cüsseli olması lazım. Çok küçükleri algılamıyor. Eğer sistemin çalışma şartları karşılanırsa yaya için de fren yapabilir. Ancak bu sistemin kameralı bir sistem olmadığı radar cihazı ile çalıştığı unutulmamalı. Benim Aracım bir keresinde sağda ilerleyen araçtan atılan kola şişesini algıladı ve otomatik fren yaptı. Allahtan arkamda kimse yoktu. Rüzgarlı havalarda gazete poşet pet şişe gibi cisimleri algılayıp fren yapabiliyor. Buna dikkat etmek lazım

Çevrimdışı özdil

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Yoldaki çukurdan kaçarken şeridin sağına iyice yaklaştığımda köprünün korkuluklarını görüp fren yapmıştı aynı yerde bir kaç defa.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2017, 09:44:38 Gönderen: özdil »

Çevrimdışı Zafer1979

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: beko86;609688
Duran cisimler algılama mesafesi ve açısına girdiğinde tanıyor ve otomatik fren yapıyor. Sonuçta cisim duruyor olsa bile siz süratle ona yaklaşıyorsunuz. Ancak bu cismin biraz cüsseli olması lazım. Çok küçükleri algılamıyor. Eğer sistemin çalışma şartları karşılanırsa yaya için de fren yapabilir. Ancak bu sistemin kameralı bir sistem olmadığı radar cihazı ile çalıştığı unutulmamalı. Benim Aracım bir keresinde sağda ilerleyen araçtan atılan kola şişesini algıladı ve otomatik fren yaptı. Allahtan arkamda kimse yoktu. Rüzgarlı havalarda gazete poşet pet şişe gibi cisimleri algılayıp fren yapabiliyor. Buna dikkat etmek lazım

merhaba.
 Çalışma şartları derken bildiğiniz bişey varmı ?