Merhabalar,
1.2 TSI DSG şehir içi 7-7.5lt altı zor. =).
Yani çok dikkat edilirse birde trafik durumuna göre en iyi ihtimalle 6-7lt arası olur.
Bilginize.
Ben bursa trafiğinde 10 km üzeri mesafelerde 6 litrenin altını görüyorum ama 5-7 km gibi ve trafik ışığı bol yollarda 7-8 litre tüketiyor. 23 km lik menzilde trafik yoksa 4 litre tükettiğinide gördüm. 10 km lik yoğun 5 km lik hafif gerisi açık şekilde 6 civarı yaktığını da. Genel bir ortalama verirsek 6 litre dir ş.içi. ş.dışı ise 4.5-5 liredir. Otoban hızları 6-7 litre arasında. Bu değerler 1.2 tsi 90 hp rapid için geçerli ve daha 3500 km de.
Dizele göre diğer avantajı her sene 400 tl daha ucuz vergisi ve neredeyse 110 luk olan 1.6 dizel performansında. Yakıt tüketimini yokuş etkiliyor. Örneğin 5 litre ile 20 km bitirdim diyelim. 1 km de eve çıkana kadar.. 5.2 bazen 5.3 oluyor.
İçi çok dar değil b sınıfın üzerinde ama rapid de arka diz nesafesi c sınıfı kadar ve bagaj olarakta daha büyük. Tabi daha önce fabia dan sonra speaceback in boyutları bile sürüş açısından büyük geldi. Sürüş rahatlığında favorim fabia (manevra-park) arkama oturan kişi içinn lesinlikle rapid
Son olarak dirwksiyonuna her ne kadar hissiz densede bayılacaksınız. Çevirdikçe çeviresi geliyor insanın. Ş. İçi manevralar müthiş. Otobanda ise güvensizlik asla oluşturmuyor.