škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Camların aşırı buğulanması

CemG · 25 · 6036

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı CemG

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Selam arkadaşlar böyle bir sıkıntı yaşayanınız var mı? Ben arabada tek olsam bile camlar ciddi şekilde buğulanıyor. İç sirkülasyonu kapatsam da camı hafif aralasam da fayda etmiyor, klavuzda dediği gibi klimayı autoda kullanınca da pek işe yaramıyor. Hele arabada çok kişi varsa arka cam resmen yıkanmış gibi oluyor. Servislik bir durum olabilir mi sizce?

Çevrimdışı gurkantoksoy

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Arka camın rezistansını açıyor musunuz? Yan camlar içinde auto ya basınca buğuyu anında alıyo bende daha sonra autodan çıkarıp 25-26 derecede birinci kademede açık bırakıyorum klimayı yeterli oluyor.

Çevrimdışı mart

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: gurkantoksoy;547345
Arka camın rezistansını açıyor musunuz? Yan camlar içinde auto ya basınca buğuyu anında alıyo bende daha sonra autodan çıkarıp 25-26 derecede birinci kademede açık bırakıyorum klimayı yeterli oluyor.

Aynen. :ok:...

Çevrimdışı CemG

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: gurkantoksoy;547345

Evet durum kötüleşince açıyorum ve düzeliyor ama sürekli açık kalması gerekiyor. Auto yetmiyor, max a basınca ön ve ön yanlar düzeliyor hemen ama arka yanlara sökmüyor :( Aynen 25 derecede benim de ama tekrar olmasını engellemiyor.

Çevrimdışı gurkantoksoy

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Şöyle anladığım kadarıyla siz buğu yaptıktan sonra klimayı açıyosunuz ama kış aylarındayız araç ısındıktan sonra klimayı ara ara çalıştırın. Ayrıca sirkülasyon açık olsun aracın dışarıdan hava almasını engellemeyin. Rezistansı da ara ara açın. Yine de sorun devam ederse bir servise uğrayın.

Çevrimdışı CemG

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: gurkantoksoy;547352
Şöyle anladığım kadarıyla siz buğu yaptıktan sonra klimayı açıyosunuz ama kış aylarındayız araç ısındıktan sonra klimayı ara ara çalıştırın. Ayrıca sirkülasyon açık olsun aracın dışarıdan hava almasını engellemeyin. Rezistansı da ara ara açın. Yine de sorun devam ederse bir servise uğrayın.

O zaman sürekli autoda kullanarak deneyeyim bir. Biraz zehirlenicez artık :(

Çevrimdışı gurkantoksoy

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Buğuyu alana kadar auto sonrasında sabit derece ama aracın dışardan hava almasını engellemeyin inşallah düzelir :)

Çevrimdışı FabiaYarışMavisi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bende yaşıyorum aşırı buğulanmayı birde manuel olunca klima yoruyor artık. Bide sağ ve soldaki aynalara bakma açım buğulanıyor arka camda buğulu sonuç arkayı göremiyorum... bende 1 de bırakıyorum azcık faydası oluyo ama uzun süre sonra çok sıcak oluyo özellikle uzun yolda. Azcık kapatıyım demeye gelmiyo hemen buğulanıyo

Çevrimdışı Alcanzar

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Küçük sınıf arabalarda İstanbul gibi nemli şehirlerde maalesef buğulanma haddinden fazla olabiliyor. Siz aracı çalıştırdıktan sonra klimanın dışarıdan hava almasını kapatın. Çünkü dışarıdan aldıkça aynı nemli havayı tekrar tekrar aynı sıcaklıkta içeri sokar. Onun haricindeki tavsiyelere katılıyorum. Klimanın üfürdüğü sıcaklığı alt derecelerde tutmanız
-üşümüyorsanız- işinizi kolaylaştırır. Bunun servislik bir hata olduğunu düşünmek içinse aracın ön camlarına verdiğiniz hava üflemesine bakın çok sınırlı yerin buğusunu açabiliyor ve yan camlara etki etmiyorsa bir gösterilebilir.

Çevrimdışı CemG

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Alcanzar;547502
Siz aracı çalıştırdıktan sonra klimanın dışarıdan hava almasını kapatın.

İç sirkülasyonu açmayın demek istediniz heralde, dışardan gelsin yani hava değil mi?

Çevrimdışı Alcanzar

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: CemG;547580
İç sirkülasyonu açmayın demek istediniz heralde, dışardan gelsin yani hava değil mi?

Hayır tersini söyledim. İç sirkülasyonu açmaz dışarıdan hava gelirse içeride sıcak ile ısıttığınız hava sürekli olarak yeni buhar üretir. Sıcağa alıp dışarıdan hava sirkülasyonu yapmak yerine ılık derece ile bir süre çalıştırırsanız ve iç sirkülasyonu korursanız daha faydalı olur. Düz mantıkla ısınan hava yükselir ve dışarıdan alacağınız nemli soğuk hava yükselerek tekrar tekrar camları içeriden buğulandırır. Tabi bu söylediğim tek başınızayken işe yarar. Ortamda fazla insan oldukça onların nefesleri de aynı sıcak klima etkisi görür. O durumda iç sirkülasyon yerine dışarıdan hava alıp soğuk klima çalıştırmak daha başarılı olabilir. Tabi üşümüyorsanız...

Çevrimdışı **SEMİH**

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İç sirkülasyon buğu yapıyor katılmıyorum size

Çevrimdışı mdindas

• hürgeneral
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arac icinde nem ureten bisey var veya arac iceriye bi yerden su aliyor olabilir bunuda bi arastirin. Nem isindikca buhara donusuyor olabilir.

Çevrimdışı FabiaYarışMavisi

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ben 2-3 dk oturdum arabanın içinde arka ve ön camdan dışarısı gözükmüyodu abartısız yanlar buğulanmadı ama başkada biley diyemiyorum :)

Çevrimdışı Alcanzar

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FabiaYarışMavisi;547900
Ben 2-3 dk oturdum arabanın içinde arka ve ön camdan dışarısı gözükmüyodu abartısız yanlar buğulanmadı ama başkada biley diyemiyorum :)

Nasıl oturdun:D