Ender Bey'in dediği gibi farklı iki pompanın 1-2 litre daha fazla basması gibi bir durum olabiliyorsa fark oradan kaynaklanmış olabilir. Ayrıca kalan menzil konusunda haklısınız uzun yola çıkmadan önce İstanbul trafiğindeydim ve bu yüzden dolu depoyla menzil 840 km görünmüştür. Fakat işin enteresan tarafı Ankara'ya gelene kadar menzil azar azar düştü ve Ankara'ya varınca 740 km'ye indi.
Şimdi Ankara şehiriçinde tekrar bir depo hesabı yapıp ölçeceğim bakalım ne çıkacak. Fakat şu anda şehiriçi 150 km yapmış olmama rağmen ortalama tüketimim 5,8 litre görünüyor yani İstanbul-Ankara arası görünen tüketim ile aynı
Her halükarda bir gariplik var gibi.
İyi geceler. Bence bu kadar sapma olmaması lazım. Acaba hatırlıyormusunuz km sayacını sıfırlarken yakıt sayacını da sıfırladınızmı. Çünkü eğer yakıt sayacını sıfırlamamışsanız yakıt almadan önceki tüketiminiz de dahil karma tüketiminiz olabilir. Başka da ihtimal görünmüyor gibi.
Yol bilgisayarında yakıt tüketimi ekranında üç farklı seçenek çıkıyor. Bunlardan biri de "yakıt aldıktan sonraki" ortalama tüketimi hesaplıyor. 5,7 litre verisini buradan okudum. Bir sonraki yakıt alışımda da bu ekrandaki veriler sıfırlandı.