Tekrar merhaba Skoda Turkey ailesi.
Bugün oto elektrikçiye gittim ve durumu anlattım o da bana marş motorunun döndüğünü ve sorunun muhtemelen dişlilerden olmadığını söyledi. Sonrasında sanırım akünün bir kablosunu çıkarttı ve marşa basmamı söyledi marşa bastığımda aynı ''gjj'' sesi geldi ve kesildi. Aynı sesin çıktığını söyledim, o da dişlilerde sorun olsa bu sesi çıkartmayacağını ''tık'' diyeceğini ve kalacağını söyledi.
Daha sonra başka bir aküyü bağlayarak bir daha marşa basmamı söyledi ve araba marşı aldı, ustanın söylediğine göre bu tarz arabalarda teyp kapalı olsa bile onun açma kapama düğmesine ışık gelmesi elektrik çekiyormuş. İçeriye bir anahtar çektirdik arabayı stop ettiğimde anahtardan teybe gelen elektriği kesiyorum.
Şu anlık sıkıntıyı çok düşük bir maliyetle atlattım gibi, bir kaç gün duruma bakacağım. Umarım gerçekten sıkıntı yapan tek durum budur.
İşin özeti marş motoru, marş dinamosu, volan dişlisi gibi korktuğum şeyler başıma gelmedi. Teybin akımı çekme olayından dolayı, problemi basit ve çok düşük bir maliyetle hallettim.
İlerleyen günlerde bakarak kesin emin olacağım, ancak şimdilik durum bu. Hepinize yardımınız için çok teşekkür ediyorum.