Yerli malı araç üretilmediği için bütün bunlat oluyor. Şimdi üretimde saab veya diğerlerinin prototipi olan aracı üreteceğiz yerli diye yedireceğiz.
http://www.petlas.com.tr/hakkimizda_32.html
Burada testler vb ile ilgili görüşler yazıyor. Test edilmeden uçağa mı takacaklar? Kabul edilebilir lastik. Milletin algısına göre değil milli çıkarlara göre yapmak lazım
Benim zaten bildiğim birşeyi yazınca birşey mi oldu? Siz daha dünden beri benim sorduğum hiçbir soruya adamakıllı cevap veremediniz, oradan oraya atladınız, en sonunda geldiniz lastik boykotunu Çin malı ürünlere ve yerli araca bağladınız. Tebrik ediyorum sizi.
Savaş lastiği üretince ne oluyor? Herşeyi mükemmel üretebilir hale mi geliyorsunuz? Bazı firmalar bazı konularda uzmanlaşır ve o konuda en iyisini üretme çabasında olurlar. Bu forumda ben dahil Petlas'ın ürettiği uçak lastikleriyle ilgili olarak olumsuz bir yorumda bulunan biri oldu mu? Olmadı. Konuyu farklı bir noktaya çekmek işinize geliyor tabii. Uçak lastikleri zaten en zor testlerden geçmek zorunda, o ayrı konu. Hedef kitlesi de sınırlı.
Verdiğiniz linkte ben Petlas'ın araç lastikleriyle ilgili bir testini göremedim, kalite belgeleri vs. ayrı bir konu. Az önce kendiniz diyordunuz "hiçbir testten geçmeyen Çin mallarını alıyorsunuz" diye. Sizin dayatma amacında olduğunuz lastik hangi uluslararası testte ilk üçe girmiş? Ben tüketici olarak niye bu lastiği almak zorunda olayım? Kendiniz zaten kendinizle yeterince çelişiyorsunuz. Ve zaten siz de benim neyi kast ettiğimi çok iyi biliyorsunuz; mesela ADAC testi var mı Petlas'ın? Ya da bunun gibi kabul görmüş bir lastik karşılaştırma testi.
Yerli araç konusuna girmeye gerek yok, o konu farklı bir tartışmanın konusu ve ilgili konu forumda mevcut.
Siz öncelikle sorularıma yanıt verin lütfen. Burada bir tartışma içindeysek karşılıklı sorular ve yanıtlar olmalı. Ben dünden beri her yazdığınıza doğrudan yanıt verdim. Siz de artık benim sorularıma yanıt verin; aksi takdirde artık yazmayın birşey.
Hala ithal araçların yerli lastikle gelmesi konusunda zorlama yapılabileceğini düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bunun olası ekonomi, dış ticaret ve dış işleri açısından çıkarımını yaparsanız sevinirim.
Hangi testi geçmemiş hangi Çin malını kullanıyormuşum ben? Bu mallar nelerdir?
Petlas hangi uluslararası testte dereceyi geçtim kabul edilebilir bir sonuç almıştır? Kaç tane teste girmiştir(benim bildiğim 1 ve sonuç berbat). Yarın bir referandum yapsak; diyelim ki aracınızı Continental, Michelin, Good Year, Dunlop, Pirelli, Bridgestone lastikle mi teslim almak isterseniz yoksa Petlas ile mi diye sorsak araç sahiplerine sizce sonuç ne olur?
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2015, 15:55:06 Gönderen: enoktakenokta »
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...