škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Maalesef Superb Serüvenim Bitti

haberci · 97 · 23235

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.medyaurfa.com
Alıntı yapılan: akdin;549339
Hayırlı olsun,güle güle kullanın. Yağmurlu,karlı havalarda sürüş nasıl?

Biz Bmw 520D ile yağmurlu havada otoyolda tedirgin gidiyorduk. Sahibi (Arkadaşım) yağmurlu havalarda hep böyle olduğunu söylüyordu. 520i daha güçsüz bir motor 520d'den. Daha kontrollü olacağını düşünüyorum, tabi ki somut kullanıcısından yorumları bekliyoruz ;).

Çevrimdışı haberci

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: akdin;549339
Hayırlı olsun,güle güle kullanın. Yağmurlu,karlı havalarda sürüş nasıl?
Henüz ne yağışta, ne de karda sürmek nasip oldu, olursa tecrübelerimi aktarırım. İyi dilekleriniz için teşekkürler...

Alıntı yapılan: özdil;549152
kazasız belasız kullanın. imkanınız elveriyorsa tabii ki bmw ve mercedes. bir süre forumdan kopmadan deneyimlerinizi paylaşırsanız memnun oluruz.
Allah bir sıkıntı vermez ve nasip ederse bu forumdan kopmam, epeydir hergün aralıksız takip edip, naçizane fikirlerimi aktarmaya çalışmaktayım. Tecrübelerimi ve olursa suallere cevap vermeyi yoğunluğumdan arta kalan vakitte yerine getirmeye çalışacağım.
İyi temennilerde bulunan herkese teşekkürler...

Çevrimdışı LastShot

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Hizmet konusunda mercedes bmw bayilerinde bir aracı 3 saat tanıttıklarını falan gördüm. Bu tanıtımı istemeyen müşterinden araç tanıtımı yapılmıştır imzası aldıkları oluyormuş.

Ama gerçektende araçtan araca tanıtım süresi değişiyor. Örneğin kendimden biliyorum hergün araç teslim ederken mercedes bmw audi gruplarından bir araç teslimi varsa aracın tanıtımı 45 dakika falan sürebiliyor. Tabi bu süre linea c elysee ve symbolde 10 dakika sürmüyor :)

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: LastShot;549350
Hizmet konusunda mercedes bmw bayilerinde bir aracı 3 saat tanıttıklarını falan gördüm. Bu tanıtımı istemeyen müşterinden araç tanıtımı yapılmıştır imzası aldıkları oluyormuş.

Ama gerçektende araçtan araca tanıtım süresi değişiyor. Örneğin kendimden biliyorum hergün araç teslim ederken mercedes bmw audi gruplarından bir araç teslimi varsa aracın tanıtımı 45 dakika falan sürebiliyor. Tabi bu süre linea c elysee ve symbolde 10 dakika sürmüyor :)

Ben tüm bayileri gezdim.

Mercedes yeni müşterileriyle neredeyse ilgilenmiyor. Mevcut Mercedes'i olup, yenilemek isteyen müşterilerini baş tacı ediyor. Yani açıkçası bana kendi müşterilerim yeter diyor. BMW kendi müşteri olsun olmasın ilgiyle karşılıyor, Ankara'da bir hafta sonu gezintiye çıktığımda en kalabalık olan bayi BMW bayisiydi. Ankara BMW'ye girerken fiş falan kesiyorlar o derece kurumsal :). Audi bayilerinde her daim ciddiyet hakim. Elit bir hava esiyor içeride...

Çevrimdışı LastShot

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: baba63;549351
Ben tüm bayileri gezdim.

Mercedes yeni müşterileriyle neredeyse ilgilenmiyor. Mevcut Mercedes'i olup, yenilemek isteyen müşterilerini baş tacı ediyor. Yani açıkçası bana kendi müşterilerim yeter diyor. BMW kendi müşteri olsun olmasın ilgiyle karşılıyor, Ankara'da bir hafta sonu gezintiye çıktığımda en kalabalık olan bayi BMW bayisiydi. Ankara BMW'ye girerken fiş falan kesiyorlar o derece kurumsal :). Audi bayilerinde her daim ciddiyet hakim. Elit bir hava esiyor içeride...

Sizin gittiğiniz bayi sorunlu bir bayi olabilir. Örneğin bizim buradaki kurtköy gürsoy bayisine gidiyorum sürekli açık büfe hizmeti mevcut. Ayrıca araç satın alan müşterinin araçlarına kurdele vb. şeylerle süsleyerek teslim ediyorlar.

Ama büyük firmalar tabiki önceliği kendi müşterilerine veriyor. Örneğin formula 1 pistinde mercedes bmw ve porsche nin müşterilerine özel etkinlikleri oluyor. Bu etkinlerde sadece bu marka araç kullanan müşterilerini çağırarak onlara pistte yeni araçlarını sürme fırsatı tanıyorlar.

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: LastShot;549359
Sizin gittiğiniz bayi sorunlu bir bayi olabilir. Örneğin bizim buradaki kurtköy gürsoy bayisine gidiyorum sürekli açık büfe hizmeti mevcut. Ayrıca araç satın alan müşterinin araçlarına kurdele vb. şeylerle süsleyerek teslim ediyorlar.

Ama büyük firmalar tabiki önceliği kendi müşterilerine veriyor. Örneğin formula 1 pistinde mercedes bmw ve porsche nin müşterilerine özel etkinlikleri oluyor. Bu etkinlerde sadece bu marka araç kullanan müşterilerini çağırarak onlara pistte yeni araçlarını sürme fırsatı tanıyorlar.

Ankara bayisine gitmiştim, Eskişehir yolunda olan. Kurdele vs süsleyerek verme artık basitleşti. Örneğin; Önkol Fiat Şanlıurfa bayisinden Fiorino bile alsanız aracın üzerini kırmızı satenle kaplıyorlar, etrafına küçük konfeti şeklinde ateş çıkan süslemelerden döşeyip öyle teslim ediyorlar. Hatta videosu falan da var kendi sosyal medya hesaplarında.

Çevrimdışı Uğur Akar

• KOLTUKÇU
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: LastShot;549350
Hizmet konusunda mercedes bmw bayilerinde bir aracı 3 saat tanıttıklarını falan gördüm...
Firmaya 525D Xdrive kiralandı, gelene kadar da ikame araç olarak 520D verdiler ve aracı ben teslim aldım. Eleman anlatıp duruyor. Dedim "arkadaşım ben kullanmayacağım, anlattıklarını aklımda tutup da kullanacak olana da anlatamam, bırak beni gideyim".
"Bunları anlatmak ve sizin de anladığınızdan emin olmak zorundayım" dedi bana. 1 saate yakın esir olmuştum. BMW falan alırsam bayiler yandı, o kadar teferruatı aklımda tutamam, zırt pırt gidip sorarım.:D
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da  yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!

Çevrimdışı LastShot

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur Akar;549366
Firmaaya 525D Xdrive kiralandı, gelene kadar da ikame araç olarak 520D verdiler ve aracı ben teslim aldım. Eleman anlatıp duruyor. Dedim "arkadaşım ben kullanmayacağım, anlattıklarını aklımda tutup da kullanacak olana da anlatamam, bırak beni gideyim".
"Bunları anlatmak ve sizin de anladığınızdan emin olmak zorundayım" dedi bana. 1 saate yakın esir olmuştum. BMW falan alırsam bayiler yandı, o kadar teferruatı aklımda tutamam, zırt pırt gidip sorarım.:D

Adresinizde araç tanıtım hizmeti veriyorlar sorun yok:D

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araciniz çok yaqşi süperb ile kiyaslamak yakişik almaz zaten.kalite asla tesadüf değildir.ama süperb kasa beni dişardan ön taraftan etkilemiştir.kazasiz belasiz sürüşler.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı Uğur Akar

• KOLTUKÇU
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: LastShot;549367
Adresinizde araç tanıtım hizmeti veriyorlar sorun yok:D
O zaman çay-kahve falan elemanı iki gün misafir etmem lazım benim.:D
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da  yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!

Çevrimdışı tuncay81

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Hayırlı olsun fakat keşke luxury paket alsaydınız bende hem 2014 5.20i hemde 2015 superb var. Luxury paket ile gelen dakota deri deşöme ve 18 inç jantlar ve krom aksesuarlar daha şık duruyor. Ayrıca ben İstanbul da 11 lt altına düşemedim. Tasarruflu olduğu söylenemez.

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: tuncay81;549383
Hayırlı olsun fakat keşke luxury paket alsaydınız bende hem 2014 5.20i hemde 2015 superb var. Luxury paket ile gelen dakota deri deşöme ve 18 inç jantlar ve krom aksesuarlar daha şık duruyor. Ayrıca ben İstanbul da 11 lt altına düşemedim. Tasarruflu olduğu söylenemez.

Yakıt konusu gerçekten mühim. Bu tür araçlarla yavaş gidemiyorsunuz, istesenizde içinizden birşeyler dürtüyor, araç sizi hıza sevk ediyor. Şehir içinde yüksek olur muhtemelen tüketim, şehir dışında gazlayacaksınız yine yüksek olur. Velhasıl maddi imkanlar yakıt tüketimine de el verişli olmalı, yoksa yüzü astarını geçer gibi...

Çevrimdışı hkaydin

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
180bin tl verip yılda çıkacak ek 1000 tl yakıt ücretini düşünmemek lazım.

Çevrimdışı baba63

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hkaydin;549398
180bin tl verip yılda çıkacak ek 1000 tl yakıt ücretini düşünmemek lazım.

Hangi hesaba göre bin tl ? Neye göre ?

Çevrimdışı Levcho

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Güle güle kullanın. Allah Kaza beladan korusun.
BMW bir başka bir şey. Son nesil 5 serisi, hakkaten çok daha sportif ve "al beni" hatlara sahip, ekstraları ve konforu da cabası.