Stayle Plus Paket ile ilgili Doğuş Oto ile görüştüm. 2016 yılında Stayle Plus Paket satışına başlayacaklar ve evet bahsedilen özelliklerin bir çoğu eklenmiş olacak. Bunun nedenini Prestige Paket taleplerine yetişememek olarak açıklıyorlar. Ancak Pristige paket ile arasında 3.000 TL civarında bir fark ile satılmasının planlandığını söyledir. Ben piyasada Stayle Paket ile arasında 3.000 TL fark ile satılacağı yönünde söylentiler olduğunu söylediğimde aldığım cevap bunun mümkün olmadığını, böyle bir şey olması durumunda Style ve Prestige Paketlerin satışının durma noktasına geleceğini ayrıca marka değerine ciddi zarar vereceğini söylüyorlar. Tabi bu onların söylemi en doğrusunu yaşayarak göreceğiz. Umarım yakalamış olduğu marka değerine uygun ve herkesi mutlu edecek bir satış politikası uygularlar.
Şimdi Ordu Bayi Satış Müdürü ile görüştüm. Ellerin de 1 tane Beyaz Renk (Opak) 1.6. TDI DSG Style Plus varmış. Araç teklif formunu bana gönderdi. Aracın pazarlıksız fiyatı 114.550 tl. Pazarlıkla en son 112.500 TL+( Trafik Sigortası) ye kadar indirdim. Bunun üzerinden Prestige Paket ile bir karşılaştırma yaptım.
Prestige Paketin artıları;
Alcantra Deri Döşeme : 3.000 TL ( Opsiyon Listesinde yok ben kendim yaklaşık bir fiyat belirledim.)
4 Koltuk Isıtma : 1.800 TL
Geri Görüş Kamerası :1.350 TL
Elektrikli Bagaj: 1.500 TL
ARTILARIN TOPLAM:7.650 TL
Lİste Fiyatları ile karşılaştırırsak Style Plus ile Prestige Paket arasında ki fark 6.049 TL yani Prestige Paket, Style Plus Pakete göre hala 1.601 TL avantajlı gözüküyor.
Ancak Style Paket alan arkadaşların ciddi kayıpları var. Şöyle ki daha önce sadece Bi-Exenon Farları 3.500 TL ye ekleme yapıyorlarken, şimdi toplamda 11.000 TL lik opsiyonu 3.000 TL farkla verecekler. Gerçekten yazık...
Ayrıca Style Plus Paket şimdilik sadece 1.6 TDİ DSG de gelecekmiş.
NOT: Araç teklif formunu ve yaptığım hesaplama tablosunu ekleyemedim.