... Kaloriferi açtığımızda sıcak hava motor suyundan mı yoksa yağından mı geliyor? Burada kartere yapıştırılıyor diye anlıyorum,
bu motorun hızlı ısınmasını ve yakıt ekonomisi mi sağlamakta? ...
1- Kalorifer soğutma suyunun sıcaklığını vererek çalışır.
2- Bu aparat sanırım ya motorun donmasını engellemek için ya da yağın bir an önce ısınıp yağlama görevini tam olarak yerine getirmesi için.
... Sorun aracı çalıştırdıktan sonra sürekli rampa inmem yolun yarısından sonra gaza basmamla ısınmanın hissedilir derece artması ...
Rampa aşağı gaza basmadığınız için silindirlere yakıt akışı da kesiliyor ve bu nedenle motor bir anlamda yakıt yakmıyor, yakmadığı için de ısınamıyor.
Dilovası' ndan gelirken yola çıktığımda Clio mavi hararet lambasını yakardı, "motor soğuk haberin olsun" bâbında. Yaklaşık 2 kilometre sonunda sönerdi ve kalorifer çok iyi üflerdi. Sonrasında E5' e çıkmak için 10 kilometre kadar bir rampa inerdim ve o mavi hararet lambası tekrar yanardı.
Hani rampa inişi çok dik değilse denemek için boş viteste mi inseniz diye aklıma geliyor ama güvenlik daha önemli diye vazgeçiyorum.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, \'Hak, kural\' falan demeden, ilk davranan, canının ve malının kaderini başkasının inisiyatifine bırakmayandır!