Peki ben 50mm yay almayı düşünüyorum çünkü benim arabam baya yüksek 17" jant olduğundan dolayı ve de 35mm'in pek fark yaratmadığını düşünüyorum. Ama bu sefer de amortisör değiştirme olayı kafamı karıştırdı 50mm aldığımda alacağım amortisörleri nerden bulabilirim yani onlar spor amortisör falan mı ?
Bakın orjinal amortisör maksimum 4 cm kadar düşüklüğü kaldırabilir daha fazlasında aracın üzerinde sürekli +500 kg yük varmış gibi yükte kalır ve kısa süre sonra patlar. Ayrıca 5 cm yayla boyuna sekersiniz,arabada yol tutuş falan kalmaz aksine bozuk zeminli virajlarda yerden kesilir. 35 mm yay davlumbazı gayet güzel kapatır ama deli basık durmaz. 4 cmden fazla basacaksanız zaten her türlü arabanız odun gibi olacak. Birde Koni sarı amortisör gibi bir takım alacaksınız ki bunların takımı 1500 lira civarında,toplamda 2.000 lira gibi bir şee patlar ve araba odun gibi olur,koniler ve diğer alçak amortisörler pist amortisörüdür.
Madem güzel basıp çok konfor kaybetmek istemiyorsunuz,o zaman KW,Eibach,H&R,JOM gibi markaların aracınıza uygun coilover kitlerinden taktırın. İster indirin ister kaldırın konfor kaybınızda olmasın. Aralarında en uygun JOM Blue var,taktıranlar gayet memnun. FK,APEX vs de uygun fiyatlı seçenekler arasında. Bu işin ortalaması yine Eibach yalnız,orta seviye br fiyatı var. Çok çok iyisi KW ,o da 3500 lira civarıydı en son.
Hem konforum kalsın hem arabayı yerle bir edeyim diyorsanız öyle bir dünya yok malesef. Dediğim gibi en azından 2000-2500 liraya patlar o iş size. Sertlik önemli değil alışırım dersenizde boyuna amortisör patlatır,boyuna burç değiştirir,boyuna takoz yenilersiniz arabanın yürürünü tabiri caizse turşuya çevirirsiniz.