Herkese merhabalar,
Ben de bu smartlink olayını kafaya taktım.
Fabia ve Superb ile verilen hizmeti, bolero 2 olan araçlara dahil etmemeleri sinir bozucu...
Bu işi yapan servislerin (para karşılığında) aracın sistemine müdahale edeceklerini düşünüyorum ayrıca bu durum aracın garanti dışı kalmasına sebep olabilir diye şüpheciyim.
Bu iş en nihayetinde bir güncelleme ile giderilebilecek bir durumdur. Bu skodanın resmi sitesinde halka açıldığında olacaktır. Para vermemize de gerek kalmaz, tabi bunu kendi başına yapacak arkadaşlar için söylüyorum. Servise götürdüğümüzde bize güncelleme yaptık, yapacağız işte şu kadar maliyeti var da diyebilirler.
Diğer bir nokta ise güncelleme için de resmi sitede herhangi bir güncelleme indirme linkinin olmaması. Ne için beklediklerini bilmiyorum. Fikrim de yok ama açıldığında Türkiye için olacak mı, o da meçhul.
Smartlink açıldı, kullanıyoruz diyelim de map uygulaması (iphonelar) için çalışmayacaktır. Apple Türkiye için map uygulamasına sınırlama getirmiş, başka da uygulama yüklenmediği için yandex çalışmayacaktır.
Araçlar için güncelleme gelse bile ben yüklemeyi düşünmüyorum. Hatalar içerecektir. Şu anda bile bolero bluetooth ile telefon üzerinden müzik bağlantısında kesintiye uğruyor. 2 snlik kesinti bile o kadar çok para verdiğim araç için can sıkıcı...
Bence uzun bir süre beklemekte fayda var. Sonrasında da işler hangi yolda ilerliyecek kesin değil.