škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

superb III 1.6 tdi 120ps dsg yakit tüketimi

Sertaç · 21 · 10334

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sertaç

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Sevgili dostlarım mrb 1.6 tdi dsg yakıt tüketimleriyle ilgili bilgi verildimi ben rastlamadım... SAKİN kullanımda yarışmadan keyif alarak efendi kullanımda şehir içi nekadar yakıyor :) birde süperbII nin youtube da bir videosu var adam 90 a sabitlemiş sehir dısında 3.5 litre gösteriyo bilgisayar süperb3 de böyle bişey deneyen varmı teşekkürler iyi akşamlar...

Çevrimdışı ailotana

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Superb'i bilmiyorum ama 1.2 TSI Octavia düz yolda sürekli 90 sabitle gittiğinde fabrika değeri olan 4.4 ortalamayı yakalıyor. Superb'de de oluyordur.

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.6 tdi octi a7 manuel sehirler arasi bolumus yol 118km otoban 132 ve ara sira 90km ile gidildiginde cok rahat 4.5lt yi yakaliyor.

Suberb3 de benzer degerlere imza atacaktir

Çevrimdışı tuncay81

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
İstanbul şehir içi 7 litre , istanbul ankara arası cc ile 132 km/h ile 6 litre yakıyor benim araç

Çevrimdışı viperking

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Eger bu otoban kullanim8na s.ici dahil degil ise 6lt yuksek bir tuketim

Çevrimdışı OctiCan

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
A7 octavia 1.6 tdi manuel sehir içi 6 litre,şehir disi 4 kişi + full bagaj ortalama 100 120 km/h 5 litre.  Cc'yi uzun yolda kullanmayi bilmek lazim,direk sabitler giderseniz rampa çıkarken çok yakar,rampaya biraz hızlı girip sonra yavaş yavaş ccden hizi düşürmek gerekli

Çevrimdışı Sertaç

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı beyzadem1944

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Sertaç;554395
Sevgili dostlarım mrb 1.6 tdi dsg yakıt tüketimleriyle ilgili bilgi verildimi ben rastlamadım... SAKİN kullanımda yarışmadan keyif alarak efendi kullanımda şehir içi nekadar yakıyor :) birde süperbII nin youtube da bir videosu var adam 90 a sabitlemiş sehir dısında 3.5 litre gösteriyo bilgisayar süperb3 de böyle bişey deneyen varmı teşekkürler iyi akşamlar...

aracım sizinki ike aynı şuan aracın km. si 2000 km de 4 kez depoyu doldurup test ederek bindim ve yaklaşık uzun yolda 22,5 kuruş şehir içi 25-26 kuruş civarı yakıyor bizzat denedim

Çevrimdışı Sertaç

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Hocam uzun yolda 130 140 gidiyon demekki konforla performansin tadini cikartiyosun demek hayirli olsun :) ben sehir disi max 4 litre sehir ici max 6.5 olarak dusunuyorum tutar gibi geliyo sakin takilinca

Çevrimdışı Hipek

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
SUPERB III 1.6 TDI Otobanda en düşük 4.8 i gördüm. 100 km ortalaması 6.4. Şehir içi ortalaması 7.5 civarı. Yani fabrika verileriyle alakası yok. Servistekiler daha düşer diyorlar

Çevrimdışı Dre42

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Araclarinizin yakıtı sizlerin kullanım tarzindan hatrı sayılır derecede etkileniyor benimki az yakıyor seninki çok yakıyor demek pek anlamlı değil bunlar seri üretim araçlar...birde vw grubu araçlarda gösterdiği l/100 km değeri ile gerçekteki l/100 km değeri  tutmuyor bu bakımdan kuruş hesabı yaparsanız aracinizin net yakıtını gorursunuz. %10 a varan sapmalar yapıyor.gösterge 5 ise 5.5 yakıyor gerçekte ama bu kesin olacak diye de bisey yok olabilme ihtimaline karşın bilgi vermek istedim

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: msslm;556429
Araclarinizin yakıtı sizlerin kullanım tarzindan hatrı sayılır derecede etkileniyor benimki az yakıyor seninki çok yakıyor demek pek anlamlı değil bunlar seri üretim araçlar...birde vw grubu araçlarda gösterdiği l/100 km değeri ile gerçekteki l/100 km değeri tutmuyor bu bakımdan kuruş hesabı yaparsanız aracinizin net yakıtını gorursunuz. %10 a varan sapmalar yapıyor.gösterge 5 ise 5.5 yakıyor gerçekte ama bu kesin olacak diye de bisey yok olabilme ihtimaline karşın bilgi vermek istedim

Enes akşam akşam kafam karıştı:hmm:Sanırım bir kavram karmaşası oldu. Aracının yol bilgisayarı fazlasıyla sapma gösteriyorsa yapılması gereken pompaya göre hesaplama yapmaktır. O hesapta da temel olarak tükettiğin yakıt miktarı ve yakıtın litre fiyatı üzerinden hesaplama yaparsın. Kısacası illa ki kuruş hesabıyla net tüketim görülmez. Hatta verdiğiniz bir tüketim bilgisinin orta ve uzun vadede de yararlı olmasını istiyorsanız litre bazında 100 km.'deki pompa hesabıyla ulaştığınız tüketim verisini paylaşmak daha doğrudur; zira güzel ülkemde zırt pırt akaryakıt fiyatları değişiyor.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı Dre42

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;556440
Enes akşam akşam kafam karıştı:hmm:Sanırım bir kavram karmaşası oldu. Aracının yol bilgisayarı fazlasıyla sapma gösteriyorsa yapılması gereken pompaya göre hesaplama yapmaktır. O hesapta da temel olarak tükettiğin yakıt miktarı ve yakıtın litre fiyatı üzerinden hesaplama yaparsın. Kısacası illa ki kuruş hesabıyla net tüketim görülmez. Hatta verdiğiniz bir tüketim bilgisinin orta ve uzun vadede de yararlı olmasını istiyorsanız litre bazında 100 km.'deki pompa hesabıyla ulaştığınız tüketim verisini paylaşmak daha doğrudur; zira güzel ülkemde zırt pırt akaryakıt fiyatları değişiyor.

Yok abi ben araçta sapma olabiliyor arkadaslar ona gore hesaplasin diye söyledim...ben arabadaki sapmayı hesaplamak için gerçekte yaktığı litre hesabı ile gösterdigini kiyasliyorum.tabiki kuruş hesabı net değil...mesela benim aracım geçen ay 5.0 litre gosteriyordu hesaplamalarıma gore aslında 5.5 yakmış.. Kuruş hesabına gore de 23.5 krs yakmış benzini 4.27 den almıştım.. Ben yola çıkıp yakıtı dusurdugumde bi keyif duyuyorum muhtemelen arkadaslarda bu konudan hoşnut oluyorlar en son şu kadar gördüm dedikleri değerler pompa hesabı ise sıkıntı yok ama arabanın gösterdigini diyorlarsa sıkıntı çıkabiliyor.

Çevrimdışı Sertaç

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Ekrandakiyle reel fark eder dogrudur... bazi arkadaslar 7 nin altina sehir icinde imkani yok dusmuyo sehir disinda 4.5 altino goremedim yazmis cok yuksek degerler bunlar... ama cogunluk 5.6 6 arasina sehir ici gezilir istanbul haric... sehir disindada 90 100 le 3.7 4 arasina gezilir...