škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Klima soğutmuyor. Gaz eklendi işe yaramadı.

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Selam octavia ailesi.
Biraz boşlamışız buraları. Sorun olmayınca demekki...:D
Neyse klima soğutma işleminde kaytarmaya başlayınca sanayide bi elektrikçiye gittim. Gaz ekledi, hiçbir işe yaramadı. Bir şey değişecek dedi 200 tl'lik bir şeymiş, unuttum şimdi. Olay ekimde falandı. Ben de kış geliyor nasılsa diye çok da üzerine olmamıştım. Ama bahar gelmeden sorunu çözelim diyorum.
Ne dersiniz, napalım?
octavia 1.6 TDI elagance 2011

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kaçak kontrolü yapıldı mı?
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Usta, bir yerde kaçak vardır hocam dedi ve kaçak ihtimalinin yüksek olduğu parçadan başlayarak (deneme yanılma yöntemi yani) değişim yapılması gerektiğini söylemişti. İlk parça değişiminin maliyeti ise 200 tl gibi bir şeydi.

Çevrimdışı mdindas

• hürgeneral
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Baslikta ne diyor skodaturkey biz bir aileyiz. Sadece sorun oldugunda buraya ugramayalim dimi :-)
Sorununa gelince deneme yanilma ile bu ise basliycaksan isin zor. Oncelikle sistemin basinclandirilarak kontrol edilmesine baslanmali. Bununla ilgili takip edilecek yollar nette var. Bu iste uzman bi yere gitmen lazim. Parca degisimi tespitten sonra yapilir. Belki rekorlar gevsemistir. Petekte az bi kacak vardir. Simdiden kolay gelsin.

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Cevabındaki "bu işte uzman bir yere" ifadesi en önemli bölüm ki benim asıl sorunum galiba bu.

Çevrimdışı maymetmgs

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Aslında gaz dolum makinesi kaçağıda gösterir 200 tl dediği parça ayırım parçasını söylemiş eski aracım da başıma geldi bu olay değiştirdik bir işe yaramadı sonra kompresör de sorun çıktı inşallah az bir zarar la çıkarsınız

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Klima sorununu çözdük.

Kompresör valfi değişti:200 TL
Gaz eklendi:70 TL
İşçilik:150 TL
Toplam:420 TL

Çevrimdışı fmaka

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı octavia5

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benim araçtada klimanın soğutmama problemi vardı bu cumartesi gittim sanayiye gaz bastılar.. eskiden olduğu gibi buzdolabına döndü aracın içi resmen :) 11 yıldan beri ilk kez gaz bastırdım klimaya..iyi çıktı bende bu vosviş grubun klima tesisatı ;)

Çevrimdışı veracocha

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: archaeologist;571685
Klima sorununu çözdük.

Kompresör valfi değişti:200 TL
Gaz eklendi:70 TL
İşçilik:150 TL
Toplam:420 TL

kompresör valfi nasıl bir parça ?

Çevrimdışı rageofdynax

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: octavia5;581022
Benim araçtada klimanın soğutmama problemi vardı bu cumartesi gittim sanayiye gaz bastılar.. eskiden olduğu gibi buzdolabına döndü aracın içi resmen :) 11 yıldan beri ilk kez gaz bastırdım klimaya..iyi çıktı bende bu vosviş grubun klima tesisatı ;)

Sayın hocam soğutmuyor derken nasıl bir soğutmama, mesela benim klima (ki bence soğutmuyor) sıcak havada 15-20 dakika sonra oldukça soğuk üflemeye başlıyor. Acaba gaz mı bastırmalı mıyım?

Çevrimdışı zodmanx

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Benim araçta klima yetersiz calisiyordu Antalya ya gidince durumun vehameti iyice ortaya çıktı orada sanayiye götürdüm kontrol Etiler sorun valfteymis 200 Valf 100 işçilik 50 de gaz ilave 350 tl verdim klima muhteşem çalışıyor öncesinde az sogutuyordu bazen sogutmuyordu
Ama kompresör boruları vs buz gibi oluyor dengesiz di yani şimdi 46 derece sıcaklıkta hemen soğuk ufluyor ve 25 26 derecede ayarlıyorum bazen onda bile usuyorum

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bence araçlardaki en komplike sorun klima sorunu. çünkü arızanın sebebi tam olarak tespit edilemiyor. ustalar işe olası en yakın ihtimalden başlayıp sorun çözülene kadar devam ediyorlar.
Mesela benim kompresör valfi 2 kez değişmesine rağmen istediğim verimi alamıyorum.
Aslında hemen soğutmaya başlıyor ancak tam soğutma için bi 5 dakika beklemeniz gerekiyor. önceden klimayı açar açmaz hızla soğuturdu içeriyi.
İzmir'den bi usta tam performans istiyorsan kopresör ve radyatör değişecek dedi.
Şimdilik duruyor bakalım.

Çevrimdışı octavia5

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: rageofdynax;581074
Sayın hocam soğutmuyor derken nasıl bir soğutmama, mesela benim klima (ki bence soğutmuyor) sıcak havada 15-20 dakika sonra oldukça soğuk üflemeye başlıyor. Acaba gaz mı bastırmalı mıyım?

hocam kusura bakma şimdi gördüm mesajını,.. şöyle söyleyeyim ben klimanın soğutması düzeldi dedim bu doğru ancak gaz basıldıktan 1 hafta sonra bu seferde hiç karşılaşmadığım ve şikayetinide duymadığım başka acayip bir problem çıktı ortaya.. onuda şöyle söyleyeyim; klimayı açıyordum yaklaşık 1 dakika sonra araç havayı kabine vermeyi kesiyordu.. klimalı aracada alıştığım için bu durum yazın sıcağında deli ediyordu beni.. tam otomatik klima olduğu için belki kanatçıklarda problem olabilir diye düşündüm ancak tadilat işine hiç bulaşmadım çünkü anlayan usta bulmak zor... canım klimamın içine edebilirlerdi bu seferde.. zaten bundan 3 ay öncede  aracımı sattım bu derttende kurtuldum ;)

Sizin sorunuzla alakalıda şunuda söyleyebilirim.. eğer klimanız gaz basılmasına rağmen bir süre sonra tekrar soğutma performansını kaybediyorsa klima kompresörü üzerindeki hortumda kaçak olabilir. ilaçlı gaz bastırtarak varsa kaçağın yerini tespit edebilirsiniz ;) benim yeni aracımda böyle bir sorun yaşamıştım hortumu yenilettim dehşet bir soğutma ile yoluma devam ediyorum artık.. inşaallah yardımcı olabilmişimdir sana ;)
« Son Düzenleme: 21 Kasım 2016, 11:36:49 Gönderen: octavia5 »