Sayın hocam soğutmuyor derken nasıl bir soğutmama, mesela benim klima (ki bence soğutmuyor) sıcak havada 15-20 dakika sonra oldukça soğuk üflemeye başlıyor. Acaba gaz mı bastırmalı mıyım?
hocam kusura bakma şimdi gördüm mesajını,.. şöyle söyleyeyim ben klimanın soğutması düzeldi dedim bu doğru ancak gaz basıldıktan 1 hafta sonra bu seferde hiç karşılaşmadığım ve şikayetinide duymadığım başka acayip bir problem çıktı ortaya.. onuda şöyle söyleyeyim; klimayı açıyordum yaklaşık 1 dakika sonra araç havayı kabine vermeyi kesiyordu.. klimalı aracada alıştığım için bu durum yazın sıcağında deli ediyordu beni.. tam otomatik klima olduğu için belki kanatçıklarda problem olabilir diye düşündüm ancak tadilat işine hiç bulaşmadım çünkü anlayan usta bulmak zor... canım klimamın içine edebilirlerdi bu seferde.. zaten bundan 3 ay öncede aracımı sattım bu derttende kurtuldum
Sizin sorunuzla alakalıda şunuda söyleyebilirim.. eğer klimanız gaz basılmasına rağmen bir süre sonra tekrar soğutma performansını kaybediyorsa klima kompresörü üzerindeki hortumda kaçak olabilir. ilaçlı gaz bastırtarak varsa kaçağın yerini tespit edebilirsiniz
benim yeni aracımda böyle bir sorun yaşamıştım hortumu yenilettim dehşet bir soğutma ile yoluma devam ediyorum artık.. inşaallah yardımcı olabilmişimdir sana