Konu şehir içi yakıt tüketimi, yazılan cevaplarda buna göre olmalı. Benim araç 4 litre yakıyor dersen bu şehir içi tüketim değeri anlaşılır.
1- Konu şehir içi tüketim değil, çok mu yakıyorum.
2- şehir içi kullanımda bu değerler normaldir diye ikinci mesajı yazan benim
3- Bir arkadaş tsi az yakıyormuş deyince genel kullanımımı açıklayıp ancak bu parametrelerle bu değerlere ulaşırsınız deyip dizelin daha kullanışlı olduğunu söyledim.
4- Bana yalan söylüyor gibi bir imada bulunuldu fotoğraflı destek verdim.
5- 4.0 ı yakalarken sabit 50 ile gitmedim trafik durumuna göre 50-80 arasında gittim.
6- en son size güzergahımıda söyledim yandex mapten sabah 7,30-9.30 arasında trafik yoğunluğunu kontrol edebilirsiniz.
7- aracın yarım litreye yakın eksik gösterdiğini bu konuda da söylediğim gibi forumda da defalarca yazdım fakat depo ölçümü yapamadığım için aracın verdiği değerlerle konuşuyorum.
Son olarak 3. maddeden ötürü bu konuda kullanım stilimi söyleyip arkadaşa bilgi verdim fakat yanlan söylediğim ima edildi. bu değerler istanbul için değil vs demeyin çünkü herkes istanbulda yaşamıyor. Türkiyenin 4. büyük şehri bursa ki trafik probleminde ilk 3 e girer buna ait verilerdir. Hiçbir fabrika, verilerini istanbul trafiğine göre yapmıyor. Dediğim güzargaha yandexten bakın yeterli.
buda o arkadaşa yazdığım cevap. hadi iyi forumlar.
(#ordic olsun hocam dizel benzin farkı 90 kuruş iki araçta 5 litre yaksa ki benim 1000-2000 km lik ort 6.0 litredir. Günlük mesafe uzun(git gel 46 km) fakat bursa trafiği. Yol boş iken 4.0 ı yakalıyorum ama ders saatine göre değişiyor tabi. 100 km de en az 4-5 lira fark eder aynı tüketimle dizel benzin farkı bu rakam az gibi gözüksede. Benzinli araç yokuş görünce tüketimi abartıyor. Yüksek hızlarda yine aynı tüketim artıyor. 4 litreler 4.5 litreler 70-90 arası gideceksiniz ki yakalansın ki ben öğrenci olduğumdan aracı kullanırken tüketim odaklı sürerim gaza gelmediğim zamanlar ama sıkışık trafiktede üzmüyor. 23 km nin neredeyse yarısı durkalk diğer yarısı açık diyelim 6.0 yakalıyor. Fakat sürekli trafikteyseniz hiç açık yol bulamazsanız 8 litreleri gösterir tahminimce.
#emre usta 3 km için çok güzel değer kafanıza takmayın biz bu mesafelerde trafiğe göre 8-10 litre yakıyoruz. Araçta sıkıntı yok )
nerde yalan söylemişim ?