Arkadaşlar Selam,
Dün İstanbul'dan Çanakkale'ye dönüyordum. Genellikle Çanakkale boğaz geçişi için Ecebat-Çanakkale hattını kullanırım ama Gelibolu- Ecebat arası karayolu çok virajlı olduğundan eşim de virajlı yolları çok sevmediğinden bu sefer hadi Gelibolu 'dan Lapseki ye geçelim dedik.
Glibolu da GESTAŞ seferleri her yarım saatte bir oluyor. Eğer erken gelirseniz, şehir içinde araçlarınızı çekip bekleyeceğiniz özel bir alan yok. Mecburen şehir içinde arabalı vapur sırası için olan şeritte vapurun gelmesini bekliyorsunuz. Tatil günlerinde çok sıra olduğundan kuyruk da uzun olabiliyor.
Neyse, ben iskeleye yanaştığımda önümde 2 büyük araç vardı neredeyse tam saat başında gelmiştik. Hal böyle olunca 5dk dahi beklemeden vapura yönlendirildik. İşin komik yanı burada başlıyor, vapura binmek için 2 gişede ayrı ayrı ücret veriyorsunuz
İlki GESTAŞ ın normal vapur tarifesi tek geçiş 35TL. Bu ücret neredeyse her 6 ayda bir zamlanıyor. Hadi neyse en azından ortada bir hizmet var diyip ödüyoruz.
2. gişe ie çok saygıdeğer !!! Gelibolu Belediyesi ne ait. Bu yazacağım şaka değil. Bu gişede ise sırada bekleme ücreti ödüyorsunuz
. Yani tek suçunuz boğazdan karşıya geçmek istemeniz. Sırada beklemek zaten bir sürü vakit kaybı ve çok can sıkıcı bir durumken bir de sevgili yerel yönetim kendi düzensizliği için sizden para alıyor. Küçük araçlar içn 5TL olan bu ücret büyük araçlar için 20TL lere kadar çıkıyor. Hem vatandaşa çile çektiriliyor, hem de karşılığında para toplanıyor.
Hem bu çirkinliği sizlerle paylaşmak istedim hem de bu çirkin beleşçiliği engellmenin acaba yasal bir yolu var mıdır o konu hakkında sizlerden fikir almak istedim