škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Satılık ilanlarından...

turker · 3360 · 1422252

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sensörler Superbde Tam Nerde Bilmiyorum Ama O Ön Koruma Direğinin Arkasında Kalıyor Şükrü Abi. Zannedersem O Tamponda Biyere Takılmış. Yanlarda İse Kapı Direklerininin Dibinde Ve Kapının Tam Ortasında Oluyor. Bunda Kapıdaa Varsa Sağ Tarafta Kapıda Darbe Var Oraya Gelmiş Olabilir.

Çevrimdışı tabteam

• The Chırak
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
açılmayınca açılmıyor demek ki. senin dediğin i30 örneğinde de olduğu gibi hemen markanın kalitesizliğine bağlamamak lazım. öte yandan park manevrası yaparken kaldırıma ufak bir tık ile öndeki 2 hava yastığı birden açılan araçlar da gördük biz. :)

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Kafadan darbesi yok arabanın, sıfır darbesiz anlamında söylemiyorum bunu tabi, motoru sağlam durumdadır bunun, hayat öpücüğü verilirse sanırım ki ayağa kalkar durumdadır, ondan bu fiyatı çekiyorlardır. Al motoru tecillet trafikten tak gitsin. Birkaçta elektronik çalışıyordur tamam işte. Yoksa al topla kullan arabası değil tabi, onun bu dünyadan bileti kesilmiş artık.
Hava yastığı ilginç durumdur, benim arkadaşımın Clio'sunda mahalleden geçerken veletlerin arabanın altına doğru attığı maytap Airbag'lerini tetiklemişti :D Meğersem tam maytabın geldiği yerde sensör varmış :D Dümdüz yolda 20 km hızda airbag'ler patladı yüzümüze :D

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
abilerim bizim yeşil ördeğe müşteri var.adam biz tatile giderken yolda aramıştı babamın arkadaşının tanıdığıymış.memlekete dönünce arabaya bakacak.babamda sordu satalımmı diye bende satalım dedim yerinede şunu düşünüyorum sizce bu nasıl?yeşil ördeği yolcu edip beyaz güvercine binelimmi birazda?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-nadir-den-2003-lpg-li-octavia-elegance-plus-full-full-93188714/detay

valla benim hoşuma gitti.sizlerinde yorumlarını bekliyorum bu arada bizim yeşil ördekte 2001 elegance kmside 162bin(eve varana kadar 163 olur.)
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Temiz Duruyor Baktırılıp Alınabilir. Fiyat Piyasasını Bilmedigim İçin Yorum Yok :)

Çevrimdışı disq

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: tabteam;377763
açılmayınca açılmıyor demek ki. senin dediğin i30 örneğinde de olduğu gibi hemen markanın kalitesizliğine bağlamamak lazım. öte yandan park manevrası yaparken kaldırıma ufak bir tık ile öndeki 2 hava yastığı birden açılan araçlar da gördük biz. :)

Airbag olayı eskisi gibi değil, artık üreticiler airbaglerin gereksiz yere (park ederken, vb) açılmaması için algoritmalar geliştirip sır gibi saklıyorlarmış. Her üreticinin farklı algoritması varmış. Zaten artık koltuklarda ağırlık sensörü vs. de oluyor, koltukta oturan olup olmamasının yanında, koltukta çocuk koltuğu mu bağlı onu bile anlayıp ACU tarafından duruma göre aksiyon alınıyormuş.

Öte yandan ciddi kazalarda hala açılmayan airbagler olması düşündürücü. Üreticiler ısrarla "her kazada airbag açılmak zorunda değildir, yalnızca açılması gerektiğinde açılıyor" diye demeçler verseler de, bu dedikleri bana biraz şüpheli geliyor.

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: disq;377865
Airbag olayı eskisi gibi değil, artık üreticiler airbaglerin gereksiz yere (park ederken, vb) açılmaması için algoritmalar geliştirip sır gibi saklıyorlarmış. Her üreticinin farklı algoritması varmış. Zaten artık koltuklarda ağırlık sensörü vs. de oluyor, koltukta oturan olup olmamasının yanında, koltukta çocuk koltuğu mu bağlı onu bile anlayıp ACU tarafından duruma göre aksiyon alınıyormuş.

Öte yandan ciddi kazalarda hala açılmayan airbagler olması düşündürücü. Üreticiler ısrarla "her kazada airbag açılmak zorunda değildir, yalnızca açılması gerektiğinde açılıyor" diye demeçler verseler de, bu dedikleri bana biraz şüpheli geliyor.

Airbag aracin hizi 23kmden buyukse acilir. Airbag acilmamasi icin zaten araclarin yaninda anahtarlar var. Kapatirsaniz acilmaz. Ayrica cocuk koltugu koyarsaniz mutlaka kapatilmasi gerekiyor, bunu da belirtiyorlar. Sir gibi saklanan bir durum yok yav, alirsin bakarsin yazilimina aracin. Neyin kimden saklayabilirsin ki :)

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Birde Belirli Bir Hızın Üstündede Açılmaz.

Çevrimdışı disq

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ulysses;377866
Airbag aracin hizi 23kmden buyukse acilir. Airbag acilmamasi icin zaten araclarin yaninda anahtarlar var. Kapatirsaniz acilmaz. Ayrica cocuk koltugu koyarsaniz mutlaka kapatilmasi gerekiyor, bunu da belirtiyorlar. Sir gibi saklanan bir durum yok yav, alirsin bakarsin yazilimina aracin. Neyin kimden saklayabilirsin ki :)

Alıntı
Today, airbag triggering algorithms are becoming much more complex. They try to reduce unnecessary deployments and to adapt the deployment speed to the crash conditions. The algorithms are considered valuable intellectual property. Experimental algorithms may take into account such factors as the weight of the occupant, the seat location, seatbelt use, and even attempt to determine if a baby seat is present.

Sondaki yorumum hariç tüm dediklerimin orijinali/özeti burada, vikipedi'den. Sır gibi saklanıyor da dememişim zaten. :)

Gerçi burada açılma hızını kaza durumuna göre değiştirme durumundan da bahsedilmiş. Aklımda o kalmamış demek.

Db1

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: disq;377871
Sondaki yorumum hariç tüm dediklerimin orijinali/özeti burada, vikipedi'den. Sır gibi saklanıyor da dememişim zaten. :)

Gerçi burada açılma hızını kaza durumuna göre değiştirme durumundan da bahsedilmiş. Aklımda o kalmamış demek.

Wikiye guvenme hocam. Bir yere ref. gosterme aklinda olsun. Saglikli bilgi olmaz her zaman. Sir gibi de yaziyor yukarida :)

Çevrimdışı Sertan_c

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ecu ile yazılım ile ıvır zıvır ile uğraşmayın hiç....
hız arttırıcı saatler çıkmış... :)
takıyosun, anında 35-40 hp ve max. hızda 70 km artış oluyor.. :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-otoban-faresi-satilik-90409087/detay

Çevrimdışı kaptan52

• Benz
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hemen KM De İnmiş Aşagı. Bizim Forumdada Birisi Era Satmıştı 150.000 De İdi. İstanbul Dışında Biyere Gitti. Bizim Sticker Vardı Araçta. Adam Bakıyor İlanlara Plakalar Kapalı Ama Arabayı Tanıyor Tabi Km Hemen 100.000 E İnmiş

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle