karaborsa tüp yag mı bu ya.ne mantıktır çözemedim
Gidersin müşteri diye, itin bi tarafına sokup çıkarır...
-Yok araba, Mart'ta gelir, verin kaporayı ayıralım hadi.
-Para yok üzerimde.
-Kredini kartını ver sen biz çekeriz...
Vallahi çekip vuracaktı babam terbiyesizliğin bini bi para, 50 yaşında adamdan duymadığım küfürleri duydum. Al birini vur ötekine. Skodada VW'de aynı olmuş.
Epey bi tarafları kalkmış, millette para bol VW diye yanıp tutuşuyor. Fiyatları kabartıp kabartıp donanımı kısmışlar, bakmışlar mal gidiyo, Rusya'da halkı deliler düzmemiş, arabalar domates gibi satılmıyo, gönder lan TR'ye itele geç nolacağmış, zihniyetleri bu kadarcık.
Sırf ticaret etiği, ahlakı sebebinden bile Renault tercih ederim artık. Allah var yukarda adamlar Türkiye'de üretim yapıyor, ekonomiye katkı, istihdam yaratıyor ve müşterisine terbiyesizlik yapmıyor.
Renault'ya gittiğimizde adam arabaları gösterdi, hiç bi sefer ağzından "alıcak mısınız, fiyatı şudur budur, şöle olur böle olur" lafı çıkmadı. Dedim peki abi ne zaman verirsin arabayı. Varsa hemen yoksa 1 hafta sonra, bekletmeyiz çok dedi.
Kimse bulunduğu yere boşu boşuna gelmemiş onu anladım, koca Renault, TR'de araba dedin mi onlarca senedir Renault gelir akla, ne ön yargılarla yaşamışız hay gidi, VAG artık benden uzak Allah'ına yakın olsun, ayıptır...