Belki benim ilk koyduğum ilanıda birileri zamanında paylaşmıştır. Ancak ben yaşadıklarımı bir ayrıntılı anlatayım siz de yorumunuzu yapın:)
2007 yılında ilk arabamı almıştım. 99 model otomatik polo. Araç 37bin km'deydi ve galeriden alıyordum. Galeride ki ilgili satıcı (galerinin sahibi) arabayı ilk sahibinin 1 yıl İstanbul'da kullandığını sonra da Bodrum'daki yazlığa götürüp koyduklarını ve yazdan yaza bindiklerini söylemişti. Geçmiş zaman arabanın fiyatını söylemeyeyim
neyse bende arabayı bir servise göstereyim dedim, birinin selamı ile Şaşmaz'da VW servisliği yapan bir yere yönlendirildim bir tanıdık tarafından. Aracı incelediler ve güzel araba sadece aracın eteklerinde boya var değişeni yok dediler.
İyi dedik arabayı aldık çıktık yola galeriye doğru, galericinin kalfası yanımdaydı eleman abi bulamadılar ama sen temiz birine benziyorsun arabanın bir taraf çamurluğu orjinalden değişmiş deyip bana bir iyilik yaptı. Bizde döndük biraz daha indirim yaptırıp arabayı aldık.
Aracı kullandıkça ve çıkardığı arızalardan aracın kilit sistemi ile oynandığı, sürücü cam motorunun gidik olduğu, marş dinamosu ile oynandığı, direksiyon aksanı ile oynandığını tecrübelerimle öğrendim.
Gel zaman git zaman aracı satmaya karar verdim ve bildiğim hataları yazdım. Araçta boya vardır dedim ve resimlerini de koydum ama arayan herkes abi boya var mı diyordu. Ya arkadaş 13 yaşında arabanın boyasının olmaması hakkaten zor diyesim geliyordu, üstüne bir de yazmışız boyalı diye ama hala soruyorlardı. Neyse sürekli arayıp duran bir alıcı ile Kazımkarabekirdeki bilgisayarlı testçilerden birine gittik. Eleman baktı etti ve benim bilmediğim 2 değişeninin olduğunu söyledi. (bu noktada aracı ilk alırken götürüldüğüm servise gidip bir kaç çift laf edesim hala içimde mevut olduğunu belirtmek isterim). Zaten almaya niyetlenen arkadaşın uslübunu hiç sevmemiştim (bu kısımda ayrı bir ayrıntıdır) satıştan vazgeçip ayrıldım. Ardından fiyat indirdim ve birkaç güne aracı sattım.
Sözün özü ve kısası kısa yoldan çok para kazanmanın heryolu mübah denilen bir ortamdaysanız siz siz olun mutlaka gerçek bir USTA tanıdığınız olsun...