Nereden nereye; en sonunda dün 2008 Cerato CRDI Advance aldım. Başta küçük araba almak istiyordum, bir kaç testten sonra zor olacağını düşündüğüm için durum değişti. Cerato'nun Kaput değişik, ön tampon boyalı, 105.000km. Aydın dan aldım. İlk izlenimim frenleri zayıf, yakıt/performans yeterli, süspansiyon çok yumuşak, ses sistemi berbat, yol sesi ve rüzgar sesi alıyor:) Octavia sonrası alışmaya çalışacağım:)
Hocam hayırlı olsun, seni de keratacı yaptık
Fren konusunda benim diskler ve balatalar değişince güzel olmuştu ama Octi tadı alamayabilirsin,
Süspansiyon yumuşak, uzun yol için sertleştirme şart aslında ama kıyamıyorum ben. %90 ş.içi bozuk yollar çünkü. Pek hissettirmiyor, işime geliyor.
Yol sesi konusunda lastikler çok etkili, bir de sizin Octide izolasyon olduğu için fazla gelmiş olabilir. Çok kötü olmaması lazım. Ben lastik değiştirdiğimde yol sesi baya azalmıştı, hele kışlıklarla epey azaldı ama sizin Octi gibi değildir yine. Bugün 2010 symbol kullandım mesela, benimkine göre resmen lastik uğultusundan durulmuyor.
Ses sistemi de orj teyp olanlarda kötü galiba. Bende JVC var gayet iyi.
Şu aralar biradere B sınıfı araba baktığım için piyasayı az çok biliyorum, 25-26 bandında adam gibi araba bulunmuyor kolay kolay. 2007 corsa essentia dizel ancak alınabiliyor. F/P açısından düşünüldüğünde cerato çok güzel yerde hala.
Arkada oturanların tepkileri nasıl hocam?
hele biraz bin hocam, yaz sonu gibi müşterin hazır