škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Selamlar OCTAVIA Bilgi?

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı segoar

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
herkeze selamlar Fabia special aracım var 132 km bu satmayı düşünüyorum ve octavia almayı düşünüyorum dizel düşünmüyorum çok fazla km yapmıyorum benzinli düşündüm ama bu araçların fazla yaktıkları söylüyorlar bunun aslı varmıdır FSI motorlara lpg takılıyormu lpg çok karşıydım ama artık pes edicez galiba hiç bir aracımda lpg kullanmadım bilgi alabilirmiyim şimdiden tesekkürler.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Gökhan bey benim de fsi 2005 model aracım var.Yıllık ortalama 8-10 bin km arası yol yapıyorum.Yazın ortalamam 6-7 lt 100 km de.şimdi yani kışın havalar soğuksa 8 lt eğer uzun yol genel anlamda yol da çok rampa yoksa ortalama 7.2-7.5lt 100 kmde.Arıza falan oldumu derseniz  bir kaç ay önce gösterge tablosu karardı birden 350 tl ye yaptırdım.Başka sorunda yaşamadım.lpg yok düşünmüyorum.Ama mpi alırsanız taktırırsınız.Yıllık ne kadar km yapacaksınız onu bilmiyorum.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı abdullah_ates

• skoda hastası
  • Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Belli bir dönemde ben kullandım gerçekten keyifli bir araçtır. Bizde fabia yeti superb oldu. Gerçekten alınabilir bir araç.
1.6 mpi 102 hp alırsanız lpg ile de dizel kadar ekonomik olabilir sakin kullanımda.
Alacaksanız A5 Elegance eğer makyajlı kasa olacaksa ambiante  optimal tavsiye ederim.
FSİ konusunda fikrim yok ama daha sonra satma açısından bakılırsa passaat FSİ bile zor giderken oktaviada biraz daha zorluk olur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Mr.Mister

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Benzinli alacaksanız en dayanıklı motor, Hitler olarak da adlandırılan 1.6 mpi olan ünitelerdir. Bunlar normal kullanımda biraz fazla yakmakla birlikte dayanıklılık ve LPG'ye tam uyumlu olmalarıyla bilinirler. TSİ-FSİ motorlar performans konusunda iyi olmakla birlikte tüketim konusunda gene az yakmayan motorlardır.
Model yılı olarak da 2009-2012 arasında üretilen makyajlı kasaları tavsiye edebilirim.Konfor ve sürüş özellikleri açısından beklentilerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

Çevrimdışı fatih67

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Merhaba 2006  model FSI aracıma 7-8 ay kadar önce Romano marka LPG taktırdım. Çalışmada bir sorun yok. Benzinle birlikte kullanıyor. Şehiriçi ölçme şansım yok gibi. Kısa mesafe kullanıyorum. Uzun yoldaki ölçüm ise 100 km. de 7 lt. LPG ve 1 lt. benzin tüketiyor.

Çevrimdışı murat08

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
benmde bir dönem a5 fsi octaviam vardı çokta memnundum uyumlu lpg kitleri var fsi için fakat tavsiye etmem eğer çok hor kullanmıyor ve çok km yapmıyorsanız fsi motoru tavsiye derim yakıt tüketimi abartılıcak kadar değildir hiç unutmam ilk aldığımda bir depo ile 55 litre 1100 km geldim uzun yolda, şehir içi ortalama 7 lt civarı yakmaktadır tabiki bu değerler kullanıcıya göre değişir

Çevrimdışı segoar

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
herkeze çok tesekkürler çok kararsız kaldım piyasaya bakıyorum fiyatlar farklı farklı araçlar çorba iyi araçların fiyatları uçuk biz gene arabamıza devam edecez gibi gözüküyor km düşük 1.4 101hp kasa olarak yetmiyor ama bir müddet daha binicez galiba