arkadaşlar test sürüşünden geldim.olumlu ve olumsuz yanlarını anlatıcam.batıkent toyotaya gittim carrefour yanındaki showrooma.kapıdan girdim karşıma prius çıktı.hemen kapının karşısına koymuşlar aracı:D.içeri girdim sarışın güzel giyimli güzel bir bayan karşıladı.neyse bayanı geçelim arabaya gelelim:D.araba metalik inci beyazı renginde.elegant modeli.dıştan gözüme baya hoş geldi çizgileri güzel.parlak beyaz gerçekten yakışıyor.bagajı baya geniş 450 lt bagaj var.araç 1.8 litre benzinli motor 100 hp hibrid motor 136 hp.yakıt tüketimi şehir içi 3.9 yazıyor katalogta inanmadım ama doğruymuş.bagajı açtım iki tane kilit var.kilitleri açtım altında stepne ve arka koltuklara doğru elektrik motoru var.ön koltuklara oturdum kokpit baya hoş.herşey yerli yerinde.bu arada araç 3.nesil toyota prius.elegant modelinde kumaş döşeme var.ama kalitesini bu kadar düşük beklemiyodum.direksiyon yanında start stop düğmesi var.araçta eksik gördüğüm yan ön koltukta kafam tavana 15 cm boşlukta duruyor.arka koltukta ise bu yükseklik 5 cm e iniyor.dik oturduğum içinmi bilmiyorum ama sanmıyorum.arka koltuklara 1.80 den daha uzun insanların oturması zor.
gelelim test aracına.test aracı mavi renk 34 plaka bir araçtı.yalnız araç 2.nesil prius.showroomdaki gibi 3.nesil değil.arabaya bindim.arabada deri döşeme 15 inç alaşım jantlar standart.yalnız 2.nesil araçta kumandalar baya zor.yeni nesil gibi değil.yerlerini zor buldum.düşünün cam açma düğmelerini bile zor buldum:D.butonu taktık bastık start düğmesine.görevli beye dedimki el frenini indircem nerde.adam demesinmi ayakla basıcan:D nerde dedim ayak koyma yükseltisinin oraya koymuşlar.neyse bastım.sıra geldi vitese.2.nesilde vites eski honda crv ler gibi direksiyon yanında yenisinde ise normal yerinde.vites sadece otomatik.p,r,n ve b butonu var.b ne işe yarıyo anlamadım adama sordum oda bilmiyomuş.vites oyuncak arabadaki gibi yayı çekiyosun kendi geçiyo.ortada bir büyük ekran var oradan aracın elektrikmi benzinmi gittiğini görüyosunuz.viteside geçirdik çıktık yola.arabada ses yok.en hoşuma giden yanı gösterge yok araçta.aracın ön camına bakıyosunuz ve bütün değerler herşey orda.hem yolu görüyosun hemde değerleri.neyse çıktık test yoluna.ben arabaya alışmaya çalışıyorum 50 60 hızla gidiyorum adam demesinmi hızlan bi.hızlandım 90 km ye kadar araç benzine geçti tam gas bas dedi bu sefer.tam gazda 130 km ye çıktım araba roket gibi.benim superbden daha seri geldi.ve o hızlanmayı hissediyosunuz.normal moddaydım ama istenirse elektrik,eco ve power modları var birini seçebiliyosunuz.130 km de bi baktım araç elektrik motora geçti.sonra anladımki araç gaz pedalına sabit basarsanız ya da ayağınızı çektiğinizde elektrikle gidiyo.frendede bu durum geçerli.yeni nesil led farlar hoşuma gitti.fren mesafesi süper.otomatik araçlara göre baya iyi.ön cam ön yn camlar su itici özellikte.arabadan inmek istemedim hatta yanlış yola girdim biraz daha turladık:D.arabayı park ettim.1.8 iyiymiş baya dedim.adam demesinmi bu 2.nesiller 1.5 motor.şaştım kaldım.heralde 1.8i daha roket gibidir.kısacası hoşuma giden bir araç oldu.çıkarken sordum daha hiç satılmamış türkiyede.tek test arabasıda bu dediler bilmiyorum ne kadar doğru.zaten daha eğitimlerini bile almamışlar.katalogta bi tane vardı bana verdiler.aksesuar kataloğu ise yok.servis durumu ise daha oturmamış 2 aya herşey hazır olacak ondan sonra araçlar gelecek dediler.bu arada bir tane siyah avensis vardı ötv döneminde satılmamış araç ve fiyatı 50 bin liraya çekmişler araç full.xenondan sunroofa deri döşemeye kadar ilgilenen arkadaşlar olursa diye yazdım:D.toyotada metalik renk farkı olmamasıda hoşuma gitti.çok kısa olmadı ama kısaca böyle arkadaşlar:D