Bugün Sivastan Kayseriye gittim Süperblerdeki 97BN kodlu kontrol için. Kayseriye ulaştım, çevre yoluna girdim 5 km kadar gittim bir kamyoneti sollamaya çıktım, düz ve hafif virajlı bir yerde 10 15 metre önümde. Kopek onun sağından öyle gelmiş, kamyonet hicbir frenleme falan yapmadı, o köpeği kurtardı,(ki ben köpeği kamyon köpeği geçtikten sonra gördüm, be adam bir hayvan yola çıkıyor bir fren yap bir işaret ver hiç birşey yok) benim son anda kamyonun önünde köpeği görmemle frene asılmam bir oldu, ama sağ farin köşeden tampona çarptı hayvan, sonra çarpma şiddetiyle sağ kapı altına, marspiyelin oraya vücudu degdi.(bunu durup kenara çekince farkettim.)
Hızım sollarken 100km civarı idi frenlememle 30-40 km ye kadar düştüm.
Gelelim hasar konusuna
İlk olarak hayvan öldü, gerçekten çok üzüldüm onun icin, keske kurtarabilseydim yaşasaydı gariban hayvan..
1. Sağ farin bittiği noktanın hemen altında 3cm kadar çatlak olustu tamponda,
2. Tamponun icinde çamurluk altındaki tambur biraz kırılmış. Onu sonra yaptıracağım,
3.marspiyelin orda biraz gocuk oluşmuş, onu boyasız göçük duzeltme ile yaptırmam lazim.
4.sis farının altındaki çıkartılabilen küçük plastik ızgara düşüp kırıldı sanırım, onu servisten aldım, 45tl.
Sonuç olarak çok ucuz atlatılmış bir kazaydı. Sağduyumu korumayıp kontrolü kaybetsem orta refüje düşsem ya da arkamdan gelen eleman da bana vursaydı daha kötü olurdu.
Sonrasında servise gittim, kontrol yapıldı. Bu geri çağırma için beni neden aramadınız diye sordum, şasi numaralarına gore aradık falan denildi, servis müdürü aramışızdır ulaşamamışızdır dedi.elerinde aradıklari araclarin bilgilerine baktım benim şasi no yoktu.Hiç birinin umrunda degil.
Bugün de bir maceranın sonuna geldik. Servis çağırmadigi halde kendi elimle gittim, ufak bir kazamı yaptım geldim.bazen yasanacaklarin önüne gecilemiyor.