Arkadaşlar merhaba,
Belki yazdıklarımı takip edenler olmuştur. Bakım masrafının 30bin km çok fazla istenmesi sebebiyle alternatif başka kanalları araştırmaya başlamıştım.
Geçen sene ilk 15bin km bakım için memleketime gittiğimde Bosch Car Service uğrayıp bilgi almıştım. Ama oradaki arkadaş ilk bakım olduğundan ve aracın garantisi olduğundan ötürü yetkili servisin yapmasını önermiş bende geçen sene And Oto ya yaptırmıştım.
Bu sene 30bin km bakımı için ise verdikleri fiyat 930TL olunca ve aracın garantisi bitince yine memleket yoluna düşmüşken Bosch'a uğradım. Bana bu bakım için 325TL fiyat verdiler. İnanın bana geçen sene de bu fiyata çok yakın bir rakam almıştım. Bunu şu yüzden söylüyorum; yağa filitreye zam geliyorsa gerçekten, sadece yetkili servislerimize gelmiş olamaz değil mi?
Bende bu sefer arada 600TL gibi bir rakam olunca hiç düşünmeden Bosch'a yaptırdım.
Yağ filitresi, hava filitresi, polen filitresi ve yağ değişimi yapıldı. Filitreler malum hepsi Bosch markalı ürünler, Yağ ise Shell'in yağını kullandıkları için bu oldu. 100TL işçilik ücreti alındı.
Bakım üzerinden yaklaşık 300km yol yaptım. Şu ana kadar herşey normal.
Memlekete giderken aracım uzun yolda 5.5lt yaktı bakımdan sonra gelirken de 4.6lt.
Bu farkı bakıma kullanılan yağa bağlayabilir miyim bilmiyorum ama farklı yoldan geldiğimden de böyle bir durum oluşmuş olabilir.
Herkese iyi günler dilerim.