inşallah. okuduğum kadarıyla üst kapak falan denmiş, iticiler falan denmiş. bunlardaki sıkıntı bobinin yanmasında etken midir? bir de lpg'yi başka bir benzin istansyonunundan aldım. lpg'nin kalitesiz olması bir etken olabilir mi?
usta aradı 4. silindirdeki bobinin yandığını söyledi. diğerlerinin de durumunun iyi olmadığını söyledi. ben de değiştir dedim. orjinal tanesi 100 liraymış. 4 tane 400 lira bujiler de 50 işçilik falan ne olur bilmem. yahu bu arabaya harcadığım paranın haddi hesabı yok arabayı neredeyse sıfırladım.
teşekkürler...
@
varadin,
LPG' nin ancak şu etkisi olabilir. Benzine nazaran motorda yanma ısısı daha yüksek oluyor. bu ısıda üst kapaktada etkili oluyorsa belki.Ancak LPG bu motorlar için uygun olmadığını hem yetkili servis ustaları söylüyor hemde özellikle sibop kayıtlarının ısı nedeniyle esnekliğini kaybederek sibop yanmalarına neden olduğunu bir yığın yabancı forumda da okumuştum.Hoş benim araç daha 31.000 km civarındayken üstelik LPG' yi koklamadan 3. silindirde sibop yaktı o ayrı.
Sizin araç kaç km. de belirtmemişiniz Aslında ortalama 150.000 km yi devirmiş bu sözde modern (!) motorlarda her an her şeyi beklemek normaldir. Benim eski favorit ve felicialarda 300.000 ni devirip hala kompresyonu 12 nin üstünde olan çok araç görmüştüm.Hele hele o tarihlerde Uludağ servise akşam kör bir vakitte gelip yağ değiştiren bir sigortacının aracı kapak dahi açmadan 365.000 km görünce hayretle içinde kalmıştım. alt tarafı benimki 1994 o ise 1990 modeldi. Şimdikileri bırakın bu km'yi, 200.000 km' yi kapak açmadan yada sekman atmadan görsün,....... nerde o eskiler?
Bobin yanmasında konu edilenler etkinmidir tam bilemiyorum. Daha evvelcede yazmıştım Benim araçta bobin yandığında Balıkesir servisteki ustaya sorduğumda "ya bobin fabrikasyon problemlidir yada bu silindir ile ilgili ilerde bir sorun yaşayabilirsin" nedenini o anda bende sormadım, o da açıklamadı ama neredeyse 10.500 km yaptıktıktan sonra aynı silindirin emme siboplarının yanması bir ilişkinin göstergesi mi, yoksa bir garip tesadüf mü açıkçası bilmiyorum.