Araç sigortalarının pahalılaşmasının sebebi bu tip değer kaybı durumları olmasa gerek. Trafiğe çıkıldığında bu tip şeyleri göze almak gerek demek biraz saçmalık.
"Trafiğe çıkıldığında ölmeyi göze almak gerek" sonuçta aynı adamlar buna da sebebiyet verebilir. O zaman ölüm tazminatını falan da çıkarsın sigortalar. Böyle saçma argüman mı olur.
Abartılı bir örnek olabilir ama şahinin biri gelsin benim ferrarime vursun sırf kıskançlık veya zevk için, sağda solda ne koydum ferrariye diye caka satmak için, ben de sadece kaskoya yaptırayım ama o herifin zevki için satarken 20-30 bin lira zarar edeyim. Yok ya...
Acemiyim, allaha şükür geri geri gelirken bir taksicinin manyaklığı yüzünden minik bir boya kalkması hariç en ufak kaza yapmadım, çok kez tehlike atlattım ama, üstelik hepsi "usta şoför" diye tabir edilebilecek tipte insanların yaptıklarından. Sinyal vermeden şerit değiştirme, sağa sola dönme, sokaktan kontrolsüz çıkışlar vs. Ben bu kadar dikkatliysem, kaza yaparsam bedelini ödemeyi göze aldıysam o bahsedilen adamlar da kazaya sebebiyet verdikleri için bir yıl sonra gerekirse 3 misli sigorta parası ödemeyi göze alacak. %100 kusurluluk kolay değil.