škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Seramik Kaplama hk.

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı By_Carizma

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Merhaba forum ailesi yeni araca seramik kaplama yapılmalı mı ? yapılırsa ne kadar koruma sağlar ?? taş eziklerini vs den aracı korur mu ?

Çevrimdışı macrostr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Tamamen kişisel bir tercih, ben yaptırmak gerektiğini düşünüyorum. taştan ezikten korumaz, kılcak çizikten, çabuk kirlenmeden, basit sürtmelerden korur. Kolay temizlenir, parlak görünür. Su tutmaz vs.

Endişe kozmetik değil taş ise kaput filmi düşünülmeli. Onu da mümkün ise 3M, llumar gibi bir marka tercih edilmeli.

Çevrimdışı By_Carizma

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
meguiars ile konuştuğumda oracal diye bi marka kullanıyolarmış kaput filminde 3m ve oracal çok iyiymiş öyle söyledi arkadaşlar

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: By_Carizma;562720
meguiars ile konuştuğumda oracal diye bi marka kullanıyolarmış kaput filminde 3m ve oracal çok iyiymiş öyle söyledi arkadaşlar

Kendisine Oracle'ın mikron kalınlığını sorum lütfen. Yarın untmazsam ben de yazarım bişeylr
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı By_Carizma

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
150 mikronmuş kalınlığı çamurluk ve kaput için 1200 tl.
1700 tl de seramik kaplama için fiyat verdiler.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Fiyat bence yüksek Oracle film için. Muhtemelen aynı paraya LLumar film yaptırabilirsiniz. Seramik kaplamada da kullanılan ürünün de önemi vardır, hatta aynı markanın farklı ürünleri vardır. Hangi markanın ürünlerini kullandıkları önemli ve tabii işçiliklerinin nasıl olduğu da.

Çevrimdışı By_Carizma

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
İstoçta bi firma seramik kaplama 1000 tl kaput + çamurluk filmi 3m marka 900 tl lumar cam filmi ön cam dahil 600 tl fiyat verdi sizce nasıl?

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Daha önce de yazdığım gibi fiyat hakkında yorum yapabilmek için kullanılan ürünleri bilmek gerekir. Piyasada birçok farklı markanın seramik olduğu iddia edilen ürunü var. Bunların bur kısmı 1 yıl, bir kısmı 2 yıl bir kısmı 7 yıla kadar dayanım vaat ediyor ve haliyle fiyatları farklılık gösteriyor.

Yaptıracağınız yer 3M bayisi mi? İlla ki öyledir demiyorum elbette; ancak piyasada en çok sahtesi bulunan film markasıdır 3M. Ayrıca ön cama yapacağı film 3M'in bütün markalar içinde ilk 3'e girebilecek ön cama özel cam filmi midir yoksa normal camlara çekilen film mi uygulanacak? Zira ön cama özel filmin fiyatı diğer 5 cama çekilen filmin toplam fiyatına yakındır.  Normal cama uygulanan filmlerinin bile birçok farklı modeli vardır.

Çevrimdışı By_Carizma

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bütün camlara 2 numara ön cama 0.75 veya 1 numara çekeriz dedi orjinal llumar marka olduğunu belirtti

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: By_Carizma;563241
Bütün camlara 2 numara ön cama 0.75 veya 1 numara çekeriz dedi orjinal llumar marka olduğunu belirtti

Cam filmini yanlış anlamışım; Llumar'da filmlerde numara olmaz, seriler vardır, piyasada böyle yerleştiği için öyle demiştir. AT ve ATR kullanırlar genelde; benim aracımda PP serisi var mesela, ön cam için özel geliştirilmiş AIR vardır. Bunların hepsinin teknik özellikleri ve fiyatları farklıdır. Verdiği fiyattan yola çıkarak ön cama AIR yapmayacağını söyleyebilirim. AT ya da ATR'nin görece açık tonlu modellerinden uygulayacaktır. Bu durumda fiyat normal. LLumar'da normalde 5 yıl garanti için garanti kartı verilir, bunu da isteyin.

Çevrimdışı By_Carizma

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
sağda solda değilde markaların kendi bayiliklerinde yaptırmak en iyisi sanırım. ceramic pro 9h iyi midir peki veya hangi marka kullanılmalı ?

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Ankara'da olsanız direkt uygulamacıya götürürdüm sizi, ancak İstanbul'da önerebileceğim bir yer yok ne yazık ki. Size tavsiyem detailturkey.net sitesine bakın biraz, orada da iyi uygulamacılar var diye biliyorum.

Çevrimdışı DDŞ

• Deli Oğlan
  • Genel Moderatör
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: By_Carizma;563285
sağda solda değilde markaların kendi bayiliklerinde yaptırmak en iyisi sanırım. ceramic pro 9h iyi midir peki veya hangi marka kullanılmalı ?

Yeni forum sponsorumuz sonax yesil in cazip fiyatlari var forum uyeleri icin. Birkac gun bekleyin derim aciklayacak.

Çevrimdışı tixe61

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
aracta seramik kaplama olup olmadıgını tespit edecek ve bu konuda yetki ve belgesi olan bir firma tanıdıgı olan varmı acaba?

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: tixe61;646228
aracta seramik kaplama olup olmadıgını tespit edecek ve bu konuda yetki ve belgesi olan bir firma tanıdıgı olan varmı acaba?

Nano kaplama varlığını göstermek epey zor, 3-5 mikron en nihayetinde. Avrupadaki gibi yapılan işe karşılık belge veren yer yok diye biliyorum ülkemizde. Tespit işi de sıkıntılı, ama yaptırdığınız yerde hangi marka hangi ürün nasıl uygulandı diye soruşturmak mümkün.

Nano kaplama varsa boncuklanma, kir-su tutmama gibi bariz özellikler oluyor