ukraynada yasiyorum,
burada skoda, vw, ve bazi markalarin web sitesinde servis fiyatlari, icerigi bellidir, zaman icide guncellenir... bazi firmalar 120bin, 180bin e kadar olan bakim ucretini toplayip racin sifir fiyatina bile oranliyorlar, kimisi liste altina buji, fren balata gibi fiyatlari de ekliyor vs vs...
bilincli tuketici rttikca firmalar pazarlarke mriterlerini ulkeye gore degistiriyor, avruoada sevis fiyatlari on planda arrik,
araclarda kullanim maliyeti de onemli ve bunu satista cok iyi kullaniyor, yag degisimi ayri ol ak uzere araclarin servis ziyaretleru 30bin kmlere cikiyor..
ok, arac ucuz degil ama bizde 120bine kadar bakim bu kadar tutuyor, %20 si ama xxxx marka da bu %30 filan diyorlar, showroomda arac bakarken..
cok ta ise yariyor acikcasi...
turkyede servislerin baki ucretlerini abarti buluyorum acikcasi, bunu biraz da artan sirket araclarina bagliyorum... sonucta onlara liste fiyati uygulaniyor, cuzi indirim oluyor vs.. neyse..
ukraynda, mesela a7 icin bakim listesinde yapilan iscilik ve malzeme fiyati,hangi bakim oldugu vs belirtilmis ve 2 tip yag icin ayri ayri fiyat verilmis,her motor tipi icin ayri ayri
mesela 15 45 75 105bin bakimlari,
mobil yag icin 160 - 200tl, sarf malzemeleri orjinal olmayabilir, wix filtre mesela
orjinal vw yag icin 230-300 arasi
veya pahalli diyebilecegim,
60 120 bin bakimlari
mobil icin 420-520 arasi, sarf malzemesi farkli olabilir...
orjinal vw yag icin 550-600 arasi
20%kdv dahil
ve servisler arasinda fiyat farki da yok gibi....
ozetle, bence bir cok markanin servisleri turkiyede abarttilar durumu...
(yuce ye dogusa sormak gerekir, ayni specte yag olduktan sonra disaridan getirilebilmeli ve garantiyi etkilemeli bence, gecerli olan spec, vw markasinin yagi sadece tavsiye edilen diye biliyorum)
foto a7 mart ayi fiyatlari, ukraynaca ama
gri bolgede km ve motor tipini,
en altta 2 satirda da mobil ve vw olarak toplam bakim ucreti var,
0.11 ile carpinca tl olarak fikir verebilir...