Öncelikle sunduğunuz gerekçeler oldukça doğru ben de katılıyorum. Ben de farklı sınıftan otomobiller kullanma şansı buldum. Amatörlüğümü şehir içinde Audi A6 kullanarak attım ki büyük bir imtihandı benim için. Daha sonra Passat B7 2.0TDI DSG, Polo 1.6TDI DSG, Golf-7 1.6 TDI DSG ve şu an Fabia kullanıyorum.
Şehir içinde rahatlık istiyorsanız bence bir kere Hatchback'ten şaşmamalısınız, evet SUV'da bir alternatif olabilir.
Hanımlar SUV tarzı araçları seviyorlar çünkü görüş açısı daha çok güven veriyor, ayrıca başka araçların tacizlerine daha dirençliler. Fakat fiyatları pahalı, kompakt ve orjinal bir model istiyorsanız Mazda CX3 dizel otomatiğe bakmanızı tavsiye ederim.
Ama çok sık araçta birilerini taşımıyorsanız, uzun yolculuklarda ciddi bagaj almıyorsanız ben size Golf 7'yi öneriyorum. Şehir içinde çok pratik, en düşük motorlu olan 1.6TDI bile gayet yeterli performans sunuyor. Uzun yolda çok rahat, yalıtım çok başarılı, SuperB ile girmekte zorlandığınız virajlara Golf ile rahatça girebilirsiniz. Yazın yaklaşık 9 saatlik bir yolculuk yaptım iki kez mola verdim ama sonunda inanın en ufak bir yorgunluk yoktu, koltukları çok başarılı. Aksesuar konusunda Highline baya donanımlı,
görüntüsü bence hala güzel. Kullanmadıysanız gidip bir denemenizi tavsiye ederim.
Maddi durumum iyi olursa alacağım araç muhtemelen yine Golf-7 1.4TSI ACT olur
Bu arada SUV için diğer bir alternatif Honda CRV 1.6 i-DTEC, içi çok geniştir, yeni 160HP'lik dizel motorun başarılı olduğunu söylüyorlar. Fakat uzun yollarda ne kadar rahat bilemiyorum.