kumpas kardeş merhabalar, 2013 Golf-7 1.6TDI DSG Highline aracımı satarak imkanlarımdan dolayı Fabia aldım ve iki aydır kullanıyorum, maşallah çok memnunum. Golften önce de 2012 model yani şuan ki kasa Polo 1.6TDI DSG kullanmıştım, onla karşılaştırmam daha doğru olur sanırım
Bir kere Fabia sınıfındaki en rahat araçlardan bir tanesi, hem darbe emişi, hem de yalıtımı bence çok başarılı (sınıfında belki de en iyisi) O yüzden konfor ve süspansiyondan rahatsız olanların bir Polo'ya veya Fiesta'ya binmelerini tavsiye ediyorum.
İç mekan genişliği ve bagaj hacmini incelediniz mi bilmiyorum. Küçük sınıfta uzun boylu kullanıcıların en büyük derdidir baş mesafesi. Burada uzun boylu arkadaşlar varsa onlar daha iyi yorumlayacaktır bu konuyu.
Şanzıman DSG anlatmama gerek yok, Polo'da nerdeyse her geçişi duyduğum ve hissettiğim (dizel olması da etkili olabilir) fabiada eser yok gibi. Yalnız 1'den 2'ye geçişlerde nadiren hissettirebiliyor ki bu inanın yeni A3'te bile hissediliyor bunlar.
Donanım konusunda arkadaşlarımızın yazdıklarına katılıyorum. Yeni i20'nin içi çok güzel, ama Bolero ekran bir başka, Highline Golfün dokunmatiği bile daha kötü bilginize.
Gel gelelim performans ve yakıt tüketimine. İlk başlarda 8 litreyle başladım, şu an ortalamam 6.5lt/100km şehir içi.
i20 1.4 otomatik 0-100: 13.2 sn
Fabia 1.2TSI DSG 0-100: 9.4 sn
Veriler gayet açık olsa gerek.
105HP dizel Golf'ten sonra çok daha keyifle kullanıyorum bu aracı ki ben Golf'ten sonra herhalde baya bir özlem duyacağım zannediyordum, ama hiç öyle bir şey olmadı