Tsk arkadaslar umarim dediginiz gibi olur bakalim bi kac gune teslim alcm araci ya polo kadar iddali olmadigini dusunuyorum ama.fabianin dolu paketiyle polonun bos paketi arasinda fabia tercihi yaptik hayirlisi bakalim
Merhabalar bir ara 2012 model Polo 1.6TDI DSG kullandım (0 almıştık, yaklaşık şehir içinde 1.5 sene kullandım), şu an makyajlansa da bazı şeyleri söylemek istiyorum.
Bir kere Polonun süspansiyonu daha sert. Ayrıca belli bir dönemden sonra ön süspansiyonlardan garip garip gacırtılar geliyor. Derin çukurlarda araba kırıldı sanıyorsunuz.
Yol yalıtımı çok zayıf, ufak çakıllar sıçrayınca noluyor diye merak ediyorsunuz. Motor yalıtımına bir şey diyemem traktör gibi çalışıyordu mübarek, bir de klimayı açarsanız ışıklarda araba tir tir titriyordu.
Fabia zaten benzinli olduğundan babamın 525d'sinden bile sessiz. Hatta homurtulu motor sesi, gaza basınca 3 vites birden küçültmesi bence tatlı.
Fabianın direksiyonu daha hafif, Poloda çok manevra yapınca bazen cidden kolum yoruluyordu.
Polonun içi ve bagajı bariz şekilde küçük, arkası dar, baş mesafesi zayıf.
Fabianın iç mekan algısı daha güzel, Bolero ekran ve iç mekan tasarımı tabi yeni de olması nedeniyle çok güzel.
Polonun iç plastik kalitesi biraz daha iyi diyebilirim ve bazı donanım fazlaları var fakat Fabiada isterseniz ekstra bir çok donanım da alabiliyorsunuz.
Ama sonuç olarak açık ve net şekilde bence;
Fabia > Polo
Bir de şunu söylemeyi unuttum,
imkanlarımız iyiyken bir zamanlar A6 3.0 TDI Quattro kullandığım bile oldu , daha sonra Passat 2.0 TDI DSG, bahsettiğim Polo ve Fabia'dan önce de Golf 7 Highline TDI DSG kullandım. Fakat sadece Fabia için bir bahanem olsa da arabayla bir yere gitsem duygusunu hissettim, ben ilk kez yaşıyorum bölye bir şeyi Mesela Golf7 gerçekten harika bir araba VW'nin son 10 yıldaki en iyi arabası diyebilirim ama işte o duygu yok anlatabiliyor muyum bilemiyorum