0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
40 kr? tsi motorlu araçların 35-40 kr civarı tükettiği varsayılırsa %50 daha fazla tüketiyor. ideali 20-27 kr arası olması lazım. hatta 18-19 yakan arkadaşlarımız da var forumda.
*benzinlı mi 18*19 kr yakıyor hocam
hayır 18-19 kr yakanlar lpgli araç sahipleri. ancak bülent abiye her ne kadar katıldığım noktalar olsa da az önceki yorumumu yazarken ığdırda olduğunuzu göz önünde bulundurmuştum. yine de 40 kr dediğimiz rakam da benzini 4.30 tl/l hesabına düşersek 9.3 l/100 km gibi bi değer ortaya çıkartıyor.
@noxy44,Iğdır bilmiyorum gördünüzmü? şehir girişinde en son 2010 sonunda gördüğüm tabelasında 75.000 yazan ancak şimdilerde 130.000 nüfus olduğu kabul edilen küçük bir şehir. Büyük ihtimalle arkadaş motor tam ısınmadan kısa mesafelerde yada biraz agresifte kullanıyor olabilir, birde oksijen sensörü arızalı denilmiş,yakıtı ne kadar etkiler açıkçası bilmiyorum.Şimdi Benzilal.com ' dan araştırdım.Ankara 4.34 TL, Iğdır'da 4.44 TL imiş. Bu da ~ 9 lt/100 km yapar ki bana normale yakınmış gibi geldi.
bir kaç sene önce yolum düşmüştü evet. oksijen sensörü arızası araca %30'a kadar fazla yaktırıyor diye biliyorum. bildiğim kadarıyla hava,yakıt karışımının zenginliğini vs vs ölçerek yakıt sarfiyatını minimum düzeyde tutmaya çalışıyor. [MENTION=12821]bluenight[/MENTION] aracınızın çekişi,performansı nasıl?