Herkese merhaba arkadaşlar,
İsmim Abdurrahman, 36 yaşındayım. İstanbul'da oturuyorum.
Uzun zaman önce araç detaylı bakım konularına merakımla üye olduğum bu forumda son 3 aydır artık Superb sahibi olabilme ümidiyle bulunuyorum.
Bende burada Superb sahibi olma yolunda tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Belki olurda birisine faydam dokunursa ne mutlu.
Ocak ayında ailecek verdiğimiz araç değiştirme kararı sonrasında alternatifleri çıkardım. Bu arada mevcut aracımızı Linea'mızı 7.5 yıldır sorunsuz kullanıyoruz. Maşallah bu zamana kadar en küçük bir sorunla karşılaşmadık. T-jet motoru ile performans yönünde hiç fena olmayan, lpg.li olmasıyla neredeyse dizelden ekonomik dolayısıyla gerçekten ayrılmakta güçlük çekiyoruz. Buna göre alternatifleri, araç değiştirme kriterlerimizi belirliyoruz.
Bazı ödemelerimizin bitmesini bekleyeceğimiz Temmuz ayını işaretledik.
Ben Golf diyordum. Hanım Passat, ayrıca Qashqai de beğeniyordu.
Golf Linea'mızdan nispeten küçük bir araçtı. Büyükten küçüğe geçmeyelim dedik.
Bi hafta sonu Passat testine gittik. Tabii çok beğendik. Aracımızı oluşturduk. Fiyatımızı aldık. Teşekkür ettik ayrıldık. Benzinli, manuel, comfortline idi.
Qashqai testine gittik. Aracı genel olarak beğendik. Ama satış temsilcisinden müsade isteyip aracı detaylı olarak incelemeye başladığımızda bazı şeylerin iyi gitmediğini anladık. Ön ve arka koltuklar küçük, düzdü. Rahatsızdı. Herkesin bildiği gibi düğmelerde ışık yoktu. Bagajı küçüktü... Amacım polemik oluşturmak değil, kendi yorumumdur. Kesinlikle parasının arabası olmadığını düşündüm listeden çıkardım.
Alternatif arttırmaya çalıştım. Superb aklımda yoktu. Oturduğumuz siteye reklam panosu asmışlar, "baş yapıt" diyordu
Ertesi hafta bakmaya gittik.
Araştırmasını yapmıştım, buraları okumuştum. Passat ile aynı teknik altyapıda, Passat.ın benzinlisi yerine Superb dizel, Passat.ın Manuel'i yerine Superb otomatik alabiliyorduk. Marka takıntımız olmadığı mevcut aracımızdan da anlaşılacağı gibi tamam Superb alıyoruz dedik :ok: ( kendi kendimize )
Test sürüşü yaptık, fiyat aldık, ayrıldık.
Hafta içi araç opsiyonlarını değerlendirdik, kararlaştırdık.
Superb Style paket, 1.6 dizel otomatik, ambiyans aydınlatma, 18 modus jant, Canton ses sistemi, business gri renk.
Dün tekrar gittik, bir kez daha konuştuk, temmuz ayına istediğimiz için nisan ilk hafta araç siparişini vermek üzere ayrıldık. Aslında kapora vermek istedim ama sipariş girmek zorunda kalacağını, aracın 2,5 ay sonra geleceğini söyledi
3 hafta sipariş verme ve sonrasında da aracımızı beklemek üzere bu sürece girdik. Bu kadar zaman nasıl geçecek diye düşünmeye başladık
Yapılacak işleri çıkardık.
Tabi temmuz öncesinde mevcut aracımızı satmamız lazım.
Superskoda, yps plastik gibi sitelerden bagaj havuzu, file seti, şaft tüneli koruyucu plastik sipariş edilecek.
Şimdilik bu kadar :ok:
Bu konu üzerinden aklıma geldikçe, süreç ilerledikçe güncelleme yapmak istiyorum.
Herkese tekrar teşekkür ederim.
Selamlar.