Mayıs ayı üretimli 2015 model 1.2 TSI kullanıyorum
Bolero'da Smartlink özelliği var lakin aktif ettirmedim daha. USB ile müzik dinlerken kendi kendine kapanıp açılma sorunu var. Ortalama her 10 dk'da bir yapıyor. Bunun dışında başka bir sorunu yok. Servise gidip mümkünse boleroyu değiştirtmeye çalışacağım. Araştırdığım kadarıyla bu sorunu yaşayan çok sayıda Octavia kullanıcısı mevcut.
15000 bakımına 2 ay var. Avek 1.2 TSI için 1 yıllık bakımına 565 TL dedi.
Yakıt tüketimi İstanbul yoğun trafikte 7,5-8 lt, hafif yoğun trafikte 6-7 lt. Uzun yol deneyimim olmadı daha ama o da 4,5 lt gibi gözüküyor. 10 km altı yolculuklarda 9-10 lt gibi ortalamalar da çıkabiliyor.
Aracın içinde konsoldan, kapıdan, camdan trim sesler gelmiyor, henüz böyle bir sorunum yok. Dururken direksiyonu çevirince balatalardan ses gelme sorunu benim araçta da var. Servise gittiğimde ben de belirteyim, muhtemelen sizle aynı cevapları alacağım ben de.
Kasislerden yavaş geçerken süspansiyon esnediği esnada sağ taraflarda gıcırtı sesleri geliyor. Biraz süratli iken bu ses yok ya da var ama duyamıyorum. Süspansiyondan mı, başka bir şeyden mi anlayamadım. Bu sorunu da servis çözer diye ümit ediyorum.
Rüzgar sesi ve yol sesi bir çok kullanıcının şikayet ettiği düzeyde benim araçta da var. Bu bana göre kronik bir sorun değil aracın kendisi böyle, alışmamız lazım. Haftasonu Mazda 3 ile test sürüş imkanım oldu, dışarıdan ses alma konusunda nispeten iyi olsa da motor sanki yanımda oturuyor gibi kabin içi olduğu gibi motor sesiydi. DSG seven birisi bu aracın otomatiğinden de zevk alamayacaktır. Her konuda iyi araç maalesef yok, diğer araçlarda bi konuda iyiyken başka konuda daha kötü olacaktır.
Ön farlara sonradan takılan bi-xenon da AFL özelliği oluyor mu. Arka led farlarda ise arka farlar komple mi değişecek. Belirttiğiniz fiyatlara yapılabiliyorsa bence çok iyi, benim de araç da optimal ve style/elegance araçlarda farlar gerçekten harika.