Cok tesekkur ederim verdiginiz bilgiler icin.ama şehir ici motor acildiktan sonra 9lt den asagi iner dimi yakir
Tekrar merhabalar,
Yakıt tüketimini etkileyen bir çok faktör var. Örneğin çok fazla yokuş içeren yerlerde kullanacaksanız, çok bozuk yollarda kullanacaksanız, aracı çok sert kullanacaksanız ve sürekli dur kalk olan, trafiğin aşırı yoğun olduğu yerlerde kullanacaksanız, 9lt'nin altına düşmesi biraz zor.
Fakat sakin bir kullanıcıysanız ve çok fazla trafiğe çıkmıyorsanız(yani sürekli tampon tampona diye tabir edilen bir trafikte değilseniz) çok rahat 9un altını görürsünüz. Bu sadece rapid için değil, tüm benzinli araçlar için geçerli. Rapid bir çok rakibine göre cimri bir araç. Bunda VAG'ın TSI ve DSG uyumunun katkısı büyük.
Bir de size ekstra yakıt performansı için tavsiyem, büyük markalardan yakıt almanız. Aynı zamanda motor ömrü için, bu markaların büyük istasyonlarını tercih edin. Dinlenmiş benzin her zaman daha iyidir. Ayrıca jant boyutunuz küçüldükçe yakıt tüketiminiz ve konforunuz da artar(yani 15" jant ve uygun lastik hem konforunuzu hem yakıt ekonominizi artırır).
Kişisel tecrübelerime dayanarak
0-5km/h ortalama hız 14-17lt
5-10km/h ortalama hız 12lt
10-20km/h ortalama hız 9-12lt
20-40km/h ortalama hız 8.2-9lt
40-80km/h ortalama hız 6.8-8.2 lt
80km/h üzeri ortalama hız ile 4.6-6.8lt
yakıt tüketimlerim oldu. Bunlar hep 15-20 km mesafelerde ölçtüğüm yakıt tüketimleri. Yüksek değerler aralıktaki minimum değer için geçerli olan tüketim. Yani ortalama 10km/h hızla gidiyorsam 12lt, 20km/h ile gidiyorsam 9lt civarı tükettim. Aracın ekonomik tüketim ile ilgili olan ekranında genelde 100 üzerinden 94-97 puanlarda gezen bir kullanıcıyım.