škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fabia III Genel Soru Cevap

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı jackalcarlos_18

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benim bildigim de sadece immobilizerin devrede oldugunu gosterir isik o alarm degil.

Çevrimdışı Erdem T.

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı kavih

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Erdem T.;614071
Sürücü kapısında araç kilitliyken yanıp sönen kırmızı bir ışık var. O alarm olduğu anlamına gelmiyor mu yoksa?

ben de immobilizerın devrede olduğu şeklinde biliyorum. hatta, kitapçıkta bununla ilgili iki saniye içinde tekrar düğmeye basıldığında immobilizer devreye girmez tarzında bir ifade vardı, kırmızı ışığın yanma şekline referansla.

Çevrimdışı Bilgic

• Nová Fabia III Combi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Sipariş aşamasında alarm istemediyseniz ne yazık ki yok bu özellik. Çaktırmamak lazım, alarm var gibi görünüyor :)

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar tekrar merhaba,

Arabamı tanıdıkça daha fazla şey takılıyor aklıma o yüzden yeni yeni şeyler sorarak her şeyi öğrenmek istiyorum.

- klimanın soğutma performansı düşük yorumlarını okumuştum ama dün ilk defa doğru düzgün test edebildim. Araçta 4 kişi varken içerinin soğuması için klimayı baya yıpratmak gerekiyor ancak şöyle bir durum söz konusu, kanallardan çıkan hava oldukça soğuk anladığım kadarıyla arabanın ısı yalıtımı çok iyi değil o yüzden cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Cam filmi çok net bir şekilde fayda ediyor mu bu duruma?

- Car Play için kablo olmadan bağlantı kuramıyor muyuz? Telefonda bluetooth üzerinden bağlantı mümkün gözüküyor ama araç kablo dışında telefonu sadece normal bluetooth bağlantı üzerinden görüyor.

- Normalde lastik konularını çok inceledim, herkes Nexen marka lastiklerden çok şikayetçi ama benim arabamda Dunlop Sport lastik var fabrika çıkışlı olarak. Bu lastikler nasıldır? Bana pek konforlu gelmedi ve duruş mesafi de uzun gibi algıladım.

- Son olarak da sormak istediğim şey şu: Ben aracı 2. elden 4900 km'de aldım. Kısa mesafede kullanılmış sürekli. Rodaj süresi dolmuş mudur yoksa araçla bi uzun yolculuğa çıkıp motoru iyice açmak gerekir mi?

Çevrimdışı Hacibumbada

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: coxcomb;614119
Arkadaşlar tekrar merhaba,

Arabamı tanıdıkça daha fazla şey takılıyor aklıma o yüzden yeni yeni şeyler sorarak her şeyi öğrenmek istiyorum.

- klimanın soğutma performansı düşük yorumlarını okumuştum ama dün ilk defa doğru düzgün test edebildim. Araçta 4 kişi varken içerinin soğuması için klimayı baya yıpratmak gerekiyor ancak şöyle bir durum söz konusu, kanallardan çıkan hava oldukça soğuk anladığım kadarıyla arabanın ısı yalıtımı çok iyi değil o yüzden cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Cam filmi çok net bir şekilde fayda ediyor mu bu duruma?

- Car Play için kablo olmadan bağlantı kuramıyor muyuz? Telefonda bluetooth üzerinden bağlantı mümkün gözüküyor ama araç kablo dışında telefonu sadece normal bluetooth bağlantı üzerinden görüyor.

- Normalde lastik konularını çok inceledim, herkes Nexen marka lastiklerden çok şikayetçi ama benim arabamda Dunlop Sport lastik var fabrika çıkışlı olarak. Bu lastikler nasıldır? Bana pek konforlu gelmedi ve duruş mesafi de uzun gibi algıladım.

- Son olarak da sormak istediğim şey şu: Ben aracı 2. elden 4900 km'de aldım. Kısa mesafede kullanılmış sürekli. Rodaj süresi dolmuş mudur yoksa araçla bi uzun yolculuğa çıkıp motoru iyice açmak gerekir mi?

Merhaba,

Sorularınızı cevaplamaya çalışayım ama tabi kendi tecrübelerime dayanarak (doğru veya yanlış).

- Aracı ilk teslim alırken bayide cam film yaptırmıştım etkisi ne kadar var bilmiyorum ama sogutmasından ben gayet memnunum. Auto olarak kullanıyorum fan kademesi vs iç sıcaklık durumuna göre ayarlıyor ve kısa sürede istediğim sıcaklıga ulaşıyor.

- Android telefon kullanıyorum. Android auto ile baglıyorum genelde ama bahsettiğiniz gibi ve bildiğim kadarıyla istediğiniz için kablo şart.
Şöyle bir video çekmiştim belki fikir verir;
https://www.youtube.com/watch?v=Y5kX7vaQhqc

- Aracı alırken üzerinde bridstone ep100 lastikler vardı. Kışın kullanmadım ama yagmurlu havalarda ve düşük sıcaklıklarda(1-3derece) kullandım gayet iyi lastik her hangi bir sıkıntı yaşamadım ani frenleme de dahil( şuana kadar abs devreye girmedi). Ama ilerde lastikleri değiştirdiğim de continental premium contact 5 alacagım.

-Rodaj süresi olarakta şuan aracım 5800km oldu. Yeni araçlarda rodaj süresi yok diyenler de var ama az çok meslek gereği parçaların birbirine alışma süresi olduguna inanıyorum. Benim araçta gördüğüm özellikle 4000km den sonra yakıtta kaydadeğer bir düşüş oldu yaklaşık 1lt kadar. Bazen gerçekten çok iyi sonuçlar alıyorum örnek olarak dün Acıbadem - Tuzla tersane bölgesi 29km E5 üzerinden 4.0lt olarak gördüm. Ama genelde4.5-4.7lt arası gidip geliyorum. Bu bahsettiğim düşüş öncesi 5.4-5.9 idi her gün açar dikkat ederim.

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Hacibumbada;614122
Merhaba,

Sorularınızı cevaplamaya çalışayım ama tabi kendi tecrübelerime dayanarak (doğru veya yanlış).

- Aracı ilk teslim alırken bayide cam film yaptırmıştım etkisi ne kadar var bilmiyorum ama sogutmasından ben gayet memnunum. Auto olarak kullanıyorum fan kademesi vs iç sıcaklık durumuna göre ayarlıyor ve kısa sürede istediğim sıcaklıga ulaşıyor.

- Android telefon kullanıyorum. Android auto ile baglıyorum genelde ama bahsettiğiniz gibi ve bildiğim kadarıyla istediğiniz için kablo şart.
Şöyle bir video çekmiştim belki fikir verir;
https://www.youtube.com/watch?v=Y5kX7vaQhqc

- Aracı alırken üzerinde bridstone ep100 lastikler vardı. Kışın kullanmadım ama yagmurlu havalarda ve düşük sıcaklıklarda(1-3derece) kullandım gayet iyi lastik her hangi bir sıkıntı yaşamadım ani frenleme de dahil( şuana kadar abs devreye girmedi). Ama ilerde lastikleri değiştirdiğim de continental premium contact 5 alacagım.

-Rodaj süresi olarakta şuan aracım 5800km oldu. Yeni araçlarda rodaj süresi yok diyenler de var ama az çok meslek gereği parçaların birbirine alışma süresi olduguna inanıyorum. Benim araçta gördüğüm özellikle 4000km den sonra yakıtta kaydadeğer bir düşüş oldu yaklaşık 1lt kadar. Bazen gerçekten çok iyi sonuçlar alıyorum örnek olarak dün Acıbadem - Tuzla tersane bölgesi 29km E5 üzerinden 4.0lt olarak gördüm. Ama genelde4.5-4.7lt arası gidip geliyorum. Bu bahsettiğim düşüş öncesi 5.4-5.9 idi her gün açar dikkat ederim.

cevaplar için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı SinirliSürücü

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Fabia 2016 aracımda Klima açıkken hışırtı gibi garip bir ses duyduk bugün arkadaşımla. 1-2 deyken bu ses duyuluyor 3-4 kademedeyken zaten ses çok olduğundan anlaşılmıyor. Klima temizlettirmedim 1 yıldır. Çözüm önerisi olan nedenini bilen varmı ?

Çevrimdışı Erdem T.

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SinirliSürücü;614621
Fabia 2016 aracımda Klima açıkken hışırtı gibi garip bir ses duyduk bugün arkadaşımla. 1-2 deyken bu ses duyuluyor 3-4 kademedeyken zaten ses çok olduğundan anlaşılmıyor. Klima temizlettirmedim 1 yıldır. Çözüm önerisi olan nedenini bilen varmı ?

Çok kısık bir şırıltı duyar gibi oldum ben de bugün.

Çevrimdışı coxcomb

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaslar hazir klima sorunlarindan bahsetmissiniz bu hafta sonu ben de araci oldukca kullandim ve bazi gozlemlerim oldu:

- klima motorundan (rolantideyken duyuluyor sadece) gevsek bir vida varmis gibi ses geliyor. ciyk ciyk ediyor adeta. bunu yasayan var midir?

- trafikte ufak frenlerde islik sesi gibi ses geliyor. bununla alakali bir konu vardi sanirim ama bulamadim aramayla. yasayan var midir bunu?

- araci durdurup kontagi kapattiktan sonra tik tik sesler geliyor altindan radyatorden de uzakta sesin kaynagi sebebini bi turlu anlayamadim. bunu yasayan var midir?

cevap verecek olursa simdiden cok tesekkurler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çevrimdışı smtcglr

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
[MENTION=15281]coxcomb[/MENTION]

- klima dan gelen ses den bilgim yok bende yok sanırım o ses yada dikkatimi çekmedi.
- ıslık sesi düşük hızlarda oluyor, ben wd40 sıktım kesildi sonra gene yaptı, sonra kesiliyor çok dert edilecek bişey değil.
- tın tın sesi de metal ısındığı için çıkan bi ses önemsiz yani :)

Çevrimdışı SAHLVCV

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SinirliSürücü;614621

Ben aracı aldığım anda o ses dikkatimi çekmişti. Bir süre sonra Fabia'yı eşime verince aklımdan çıkmıştı.

Bu 3 günlük tatilde arabayı kullanınca ses yine dikkatimi çekti. Ses tamamen klimadan geliyor. 1. kademeye getirir getirmez, sanki tesisatta su dolanıyormuş gibi bir şırıltı sesi geliyor.

Benim gibi takıntılı adamsanız, o ses sizi uyuz etmeye yeter.

Çevrimdışı khalil

• Kahraman Üye
  • KAMIQ
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SAHLVCV;614725
Ben aracı aldığım anda o ses dikkatimi çekmişti. Bir süre sonra Fabia'yı eşime verince aklımdan çıkmıştı.

Bu 3 günlük tatilde arabayı kullanınca ses yine dikkatimi çekti. Ses tamamen klimadan geliyor. 1. kademeye getirir getirmez, sanki tesisatta su dolanıyormuş gibi bir şırıltı sesi geliyor.

Benim gibi takıntılı adamsanız, o ses sizi uyuz etmeye yeter.

Aynı ses bende de var. Arabayı ilk aldığımdan 1-2 ay sonra fark ettim. Sadece klima fanı 1. ve 2. kademelerde çalışırken şırıltı sesi gibi geliyordu. Normal mi diye servise götürdüm. Sorunun kaynağını bulamadık, araştırıyoruz dediler. Araba 1 gün serviste kaldı. Ertesi gün arabayı alırken klima gazı ve filitresi değişti, ses kesildi dediler. O gün bende epey baktım denedim, hakikaten ses gelmedi. Ertesi sabah arabayı çalıştırdığımda klimayı açtım sürpriiiiiz:) Aynı ses. Kabus gibi. Ardından servisi aradım. Olmamış dedim. Tekrar getir dediler. Sırf şırıltı sesi var diye tekrar arabayı birkaç gün bırakmayı göze alamadım. Hem kış geliyordu. Klima çalıştırmam, yaza kadar kendiliğinden düzelir diye umdum ama nafile. Aynı ses devam ediyor. Konuyu görünce bende yaşadığımı paylaşayım dedim. Yani kısacası bu sorun Fabia ve Rapidlerde kronik bir sorun olacağa benziyor. Daha kötüsü de henüz kalıcı bir çözümü yok. Artık herkese bol şırıltılı sürüşler.:)...

Çevrimdışı adviser

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Benim araç 2016 Ekim çıkışlı, ben de her gün klimayı az yada çok çalıştırıyorum. Bahsettiğiniz sesi duymadım. Acaba nasıl bir sesten bahsediliyor. Youtube linki veya ses kaydı vs. var mıdır. Ayrıca, çoğu zaman ben de klimayı (dijital) 1-3 diş arasında kullanıyorum.

Çevrimdışı jackalcarlos_18

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Klima gazi devirdaim sesi gibi geiyor bana. Benim aracta da var ama ne hikmetse ben su sesini severim acayip hosuma gidiyor şırıltısi:)) zaten bir sure sonra kendiliginden gidiyor bence iyice bir sogutana kadar yoguşmadan geliyor