Arkadaşlar tekrar merhaba,
Arabamı tanıdıkça daha fazla şey takılıyor aklıma o yüzden yeni yeni şeyler sorarak her şeyi öğrenmek istiyorum.
- klimanın soğutma performansı düşük yorumlarını okumuştum ama dün ilk defa doğru düzgün test edebildim. Araçta 4 kişi varken içerinin soğuması için klimayı baya yıpratmak gerekiyor ancak şöyle bir durum söz konusu, kanallardan çıkan hava oldukça soğuk anladığım kadarıyla arabanın ısı yalıtımı çok iyi değil o yüzden cam filmi yaptırmayı düşünüyorum. Cam filmi çok net bir şekilde fayda ediyor mu bu duruma?
- Car Play için kablo olmadan bağlantı kuramıyor muyuz? Telefonda bluetooth üzerinden bağlantı mümkün gözüküyor ama araç kablo dışında telefonu sadece normal bluetooth bağlantı üzerinden görüyor.
- Normalde lastik konularını çok inceledim, herkes Nexen marka lastiklerden çok şikayetçi ama benim arabamda Dunlop Sport lastik var fabrika çıkışlı olarak. Bu lastikler nasıldır? Bana pek konforlu gelmedi ve duruş mesafi de uzun gibi algıladım.
- Son olarak da sormak istediğim şey şu: Ben aracı 2. elden 4900 km'de aldım. Kısa mesafede kullanılmış sürekli. Rodaj süresi dolmuş mudur yoksa araçla bi uzun yolculuğa çıkıp motoru iyice açmak gerekir mi?
Merhaba,
Sorularınızı cevaplamaya çalışayım ama tabi kendi tecrübelerime dayanarak (doğru veya yanlış).
- Aracı ilk teslim alırken bayide cam film yaptırmıştım etkisi ne kadar var bilmiyorum ama sogutmasından ben gayet memnunum. Auto olarak kullanıyorum fan kademesi vs iç sıcaklık durumuna göre ayarlıyor ve kısa sürede istediğim sıcaklıga ulaşıyor.
- Android telefon kullanıyorum. Android auto ile baglıyorum genelde ama bahsettiğiniz gibi ve bildiğim kadarıyla istediğiniz için kablo şart.
Şöyle bir video çekmiştim belki fikir verir;
https://www.youtube.com/watch?v=Y5kX7vaQhqc- Aracı alırken üzerinde bridstone ep100 lastikler vardı. Kışın kullanmadım ama yagmurlu havalarda ve düşük sıcaklıklarda(1-3derece) kullandım gayet iyi lastik her hangi bir sıkıntı yaşamadım ani frenleme de dahil( şuana kadar abs devreye girmedi). Ama ilerde lastikleri değiştirdiğim de continental premium contact 5 alacagım.
-Rodaj süresi olarakta şuan aracım 5800km oldu. Yeni araçlarda rodaj süresi yok diyenler de var ama az çok meslek gereği parçaların birbirine alışma süresi olduguna inanıyorum. Benim araçta gördüğüm özellikle 4000km den sonra yakıtta kaydadeğer bir düşüş oldu yaklaşık 1lt kadar. Bazen gerçekten çok iyi sonuçlar alıyorum örnek olarak dün Acıbadem - Tuzla tersane bölgesi 29km E5 üzerinden 4.0lt olarak gördüm. Ama genelde4.5-4.7lt arası gidip geliyorum. Bu bahsettiğim düşüş öncesi 5.4-5.9 idi her gün açar dikkat ederim.