Selam arkadaşlar. Epey uzunca süredir takip ettiğim bu güzide siteye üye olmak bugüne kısmetmiş. Ben de önümüzdeki hafta inşallah şeker beyazı 1.2 TSI DSG ile aranıza katılacağım. Araç şuan da gümrükte ve bugün yarın bayiye geliyor. Aracı alırken dikkat etmem gereken önemli nokatalar var mdır?. Örneğin boya kontrolü vs. Bir de motor kaputunda keçesiz mi geliyor tam olarak anlamadım. Arkadaşımın arabasında mevcut değil. Bu parçanın serviste takılan bir parça olmadığını düşünüyorum. Yanılıyorsam düzeltin. Teşekkürler...
1. Aracın küllük ve çakmagının konuldugundan emin ol, bazı kendını bılmezler yenı arabalarda gelmedıgını iddia etse de onları talep et ve koydur. Ben teslım alırken boyle bır cümle kurdular tepki verince hadi koyalım madem dediler.
2. Aracın her noktasına bak boya için. Hoşuna gitmeyen bir renk cümbüşü ya da çizik vs varsa teslim alma.
3. Asla ve asla servisten gelen birinin sözüyle boya koruma motor koruma yok efendım cam filmi seramik kaplama yaptırma, boyl bır anlasma yapma. Parana yazık olur. onları daha uyguna daha kaliteli dısarıda yaptırırsın.
4. Aracını teslım alırken yapılacak olan kaskoyu cok iyi oku. Tam görünümlü dandik kasko yaptıracak olurlarsa kendi kaskonu kendin yaptır bayinin sigortacısına güvenme.
5. Teslim aldıgında aracını ordayken çalıştır sesini dinle, radoyosunu farlarını ıyıce kontrol et. Aman aceleyle alayım adamları oyalamayım dıye dusunme bildigin araba alıyon:)
6. Bagajında yol setin, bagaj halısının altında stepnen ve gereklı ekıpmanın oldugundan emin ol.
7.Aracın gumrukte falan 2 aydna fazla beklemısse (beklemese bile) bazen süspansıyonlar takoz unutuyorlar (bununla ılgılı bır video var youtube da)sırf arac beklerken suspansıyon ınmesın dıye. Bu takozu unuturlarsa her kasısten gecerken tokur tokur ses alırsın ve taşın ustunde gıdıyorsun gıbı olur. Bunu sor kesinlikle hatta telefonun ısıgıyle lastıgın ordan bak suspansıyonun altındakı plastık akardiyon gorunumlu korumayı asagı dogru kaydırarak bak.
8.Araç şasi numaranla ile ruhsatında yazan birebir aynı olmalı ona bak.
Bunlar benim alırken baktıklarım. Bakmak sana birsey kaybettirmez sonucta tanımadıgın bırınden arac alıyorsun bayi de olsa sonuçta bunlar çok fazla arac satan yoğun insanlar ve kurumlar bu nedenle bazı seylerı gozden kacırıyorlar. Sen dikkatli ol.