[MENTION=13909]jackalcarlos_18[/MENTION] Ben her zaman haktan hukuktan yanayım. Eğer ben bu tip araçları yaksam, boydan boya çizsem haklısınız. Ancak silecek kaldırmak bırakın da suç olmasın! Adam benim hakkımı gasp ediyor, ben de uyarmak ve anlaması için sileceğini kaldırıyorum. Kabahatli ben oluyorum öyle mi? Buna ancak bizim gibi üçüncü dünya ülkelerinde hak verirler.
Ayrıca verdiğiniz örneklerle masum bir silecek kaldırma olayı birbirine denk değil. Gün içerisinde yürürseniz bu tip araç sürücülerinin bir tane değil en az 50-100 tane olduğunu görürsünüz. Her birine kağıt kalem yazıp derdimi mi anlatacağım? Adam anlasın diye sileceğini kaldırıyoruz daha ne yapalım? Siz hiç polis çağırdınız mı? Komşumun evine hırsız girdi polis olay yerine 2 saat sonra geldi. Babamların otopark girişine adam arabasını bırakıp gitmiş, polis gelmeye tenezzül bile etmedi.
Oturduğum sokakta bir adam var. Aracını evin önündeki otoparka park ederken kaldırımı işgal edecek şekilde bırakıyor. En az 10 kez sileceğini kaldırdım, yetmedi yazı yazdım. Bir gün denk geldi, neden böyle yapıyorsun dedim. Oluğun altına denk geldiği için kuşlar pisletiyormuş.
Dediğiniz örnekler adaletin ve hukukun olduğu ülkelerde olur. Türkiye'de değil ne yazık ki...
Ayrıca herkese böyle yapılsın demiyorum. Ancak ben yeri geldiğinde bu soğukta 10 dakika yürüyorsam park ettiğim noktadan, kaldırıma park edenler de bir taraflarını kaldırıp yürüsünler. İnsanların elinde olsa evlerine sokacaklar arabalarını. Yazınızda empati yapmışsınız, şöyle düşünelim. Eşiniz gelmiş aracı otopark girişine park etmiş. Benim bebeğim de cisim yuttu çıkartamıyorum. Dakikaların saniyelerin önemi var. Ne olacak? Bunun hesabını kim verecek? Burada aracınıza zarar verilsin demiyorum, yapmam da zaten. Yapanı da tasvip etmem. Ancak bazı konularda hassas olunması gerekli. Aracını park eden sürücü inip bakacak, nereye park ettim, nasıl park ettim. Birine engel miyim?