škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Fabia III Genel Soru Cevap

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Erdem T.;608080
Sürücü yorgunluk tespit sistemi nedir ve nasıl çalışır arkadaşlar?

Dün 60 kilometrelik aralıksız ve dur-kalksız bir yolculuk yaptım(hemen her hafta sonu yapıyorum ama uyarı ilk kez çıktı) 50. kilometrede ibre ekranında "Yorgunluk algılandı, lütfen mola verin." şeklinde bir uyarı çıktı.
Hız limitleyici aktif olarak 80 km/s hız ile yolculuk yapıyordum ve aynı şeritte sakin bir şekilde ilerliyordum.

Araç yorgun olabileceğim kanaatine nasıl varıyor? Yalnızca yolculuk süresini mi baz alıyor bu uyarıyı vermek için?

"Yorgunluk tespit sistemi, 65 km/h ve daha yüksek hızlarda direksiyon üzerinde konumlandırılan sensörlerin yardımıyla sürekli bir şekilde sürücünün sürüş tutumunu değerlendirir ve sürücünün sürüş elverişliliği hakkında çıkarımlar yapar.
 Sistem normal sürüş alışkanlığı dışında farklı tutum algıladığında, yolculuğa ara verilmesi gerektiğini hem çok fonksiyonlu gösterge üzerinde görsel olarak belirtirken hem de sesli olarak sürücüyü uyarır. Bu sayede sistem sürücüye doğru karar vermesi konusunda destek sağlar."

https://binekarac.vw.com.tr/yorgunluk-tespit-sistemi-fatigue-detection-teknolojisi.aspx
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı Erdem T.

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: enoktakenokta;608107
"Yorgunluk tespit sistemi, 65 km/h ve daha yüksek hızlarda direksiyon üzerinde konumlandırılan sensörlerin yardımıyla sürekli bir şekilde sürücünün sürüş tutumunu değerlendirir ve sürücünün sürüş elverişliliği hakkında çıkarımlar yapar.
 Sistem normal sürüş alışkanlığı dışında farklı tutum algıladığında, yolculuğa ara verilmesi gerektiğini hem çok fonksiyonlu gösterge üzerinde görsel olarak belirtirken hem de sesli olarak sürücüyü uyarır. Bu sayede sistem sürücüye doğru karar vermesi konusunda destek sağlar."

https://binekarac.vw.com.tr/yorgunluk-tespit-sistemi-fatigue-detection-teknolojisi.aspx

Bu açıklamayı biliyorum zaten hocam. Ben de aracın farklı olarak neyi algıladığını merak ediyorum işte. Bebek olduğu için ve yakıt tasarrufu yapmak için arabayı zaten her şartta stabil kullanıyorum, 80'i geçmiyorum, ani kalkış ve fren yapmıyorum vs. Bu sensörler nelerdir ve neleri ölçerek yorgunluk çıkarımına varıyor? Bunu merak ediyorum tam olarak. Mesela;

1-Şerit takip sistemi olsa ve istemsiz bir şekilde sürekli şeritten çıksam uyarı verebilir, ama o sistem yok.
2-Vites değiştirmeyi unutarak aracı devirsiz kullansam, anlarım; ama devirsiz kullanma durumum da yok.
3-Araç dışı yakınlık sensörleri olsa ve trafikte diğer araçlara fazla yakın sürüş yapsam yine uyarı verebilir, ama öyle bir sistem de yok.

gibi.

Çevrimdışı Bilgic

• Nová Fabia III Combi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Erdem T.;608122
Bu açıklamayı biliyorum zaten hocam. Ben de aracın farklı olarak neyi algıladığını merak ediyorum işte. Bebek olduğu için ve yakıt tasarrufu yapmak için arabayı zaten her şartta stabil kullanıyorum, 80'i geçmiyorum, ani kalkış ve fren yapmıyorum vs. Bu sensörler nelerdir ve neleri ölçerek yorgunluk çıkarımına varıyor? Bunu merak ediyorum tam olarak. Mesela;

1-Şerit takip sistemi olsa ve istemsiz bir şekilde sürekli şeritten çıksam uyarı verebilir, ama o sistem yok.
2-Vites değiştirmeyi unutarak aracı devirsiz kullansam, anlarım; ama devirsiz kullanma durumum da yok.
3-Araç dışı yakınlık sensörleri olsa ve trafikte diğer araçlara fazla yakın sürüş yapsam yine uyarı verebilir, ama öyle bir sistem de yok.

gibi.

Bu saydıklarınızdan yola çıkalım. Direksiyon hareketleriniz, fren kullanımı, radyo-ekran üzerinde yapılan hareketler, gaza basmamış olmanız vs. belirleyici olmuş olabilir.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2017, 13:54:23 Gönderen: Bilgic »

Çevrimdışı Erdem T.

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Bilgic;608127
Bu saydıklarınızdan yola gidelim. Direksiyon hareketleriniz, fren kullanımı, radyo-ekran üzerinde yapılan hareketler, gaza basmamış olmanız vs. belirleyici olmuş olabilir.

Bunlar da bir fikir tabi. Ama kesin bilgi nedir, onu bir türlü bulamadım :)

Çevrimdışı drhsyn

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: drhsyn;607353
Fabiacı arkadaşlardan bir ricam var. Bende rapid spaceback var smartlink yok, dıştan bakınca sizinki gibi bolero sol altta tp tuşu var , rica etsem ayarlar yazılım güncelleme bölümünün fotoğrafını ve menüye uzun süre basıp yine orada acılacak servis modu bölümünde güncelle ye tıklayıp oranın da fotoğrafını çekebilir misiniz.bunun gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yardımcı olabilecek biri var mı?
Bolerosunda smartlink olan sol an alttaki tuşu tp olan arkadaşlar bolero sunun versiyonunu söyleyebilir mi? Bizde ne farklı da smartlink yok?

Çevrimdışı Erdem T.

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: drhsyn;608131
Yardımcı olabilecek biri var mı?
Bolerosunda smartlink olan sol an alttaki tuşu tp olan arkadaşlar bolero sunun versiyonunu söyleyebilir mi? Bizde ne farklı da smartlink yok?

Teknik detaylardan anlayan biri varsa yazılımımın güncel olup olmadığını, güncellemeyi basıl yapabileceğimi (nereden indirebileceğimi) ve güncellemenin artı yönlerini yazabilir mi?
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2017, 18:39:58 Gönderen: Erdem T. »

Çevrimdışı drhsyn

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Çok teşekkür ederim
Parça no sizin 40A ile bitiyor benimki 19A,
Donanım sizin H25, benimki H24 muhtemelen fark buradan kaynaklanıyor, cihaz değişmeden rapide  smartlink gelmeyecek gibi.:(

« Son Düzenleme: 14 Şubat 2017, 14:03:11 Gönderen: drhsyn »

Çevrimdışı Erdem T.

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: drhsyn;608136
Çok teşekkür ederim
Donanım sizin H25, benimki H24 muhtemelen fark buradan kaynaklanıyor, cihaz değişmeden rapide  smartlink gelmeyecek gibi.:(

Rica ederim. Farklar benim de dikkatimi çekti ama bu teknik detaylara ben de pek hakim değilim ne yazık ki.

Çevrimdışı enoktakenokta

• Site Sorumlusu
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Erdem T.;608122

gibi.

Eğer aradığınız bilgi sistemin tam olarak nasıl çalıştığına dair çok net ve marka tarafından yayımlanmış bir bilgiyse bunu bulabileceğinizi sanmıyorum.

Kanaatimce sistem sürüşün başında belli bir süre sürücü davranışlarını gözleyip, daha sonra Bilgiç Bey'in değindiği parametrelerde önceden tanımlanmış değerlere göre bir sapma/değişkenlik/anormallik saptaması halinde uyarı veriyordur.
Hep bi F.D. kafasındaki kişi...

Çevrimdışı WeReWoLF

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Bilgic;607226
Toyota grubunda arka camda imiş. Bazı gruplarda ise dikiz aynasının olduğu kısıma konuyormuş. VW AG'de nerede acaba? Bilen birisi aydınlatsın lütfen :)

Bu arada radyoda bir sıkıntı yok. Çekim gücü gayet başarılı :D

Arka cam rezistansının en üstten 2 tanesi radyo alıcınız

Alıntı yapılan: keremseven;607708
ARKADAŞLAR ARACIN MOTORUNA SUREKLİ KEDİLER GELİYOR AŞIRI KİRLENİYOR MOTOR CÖZÜM VARMI ?????????? :gaz:

Sirke kullanın. Bir camsil şişesini boşaltın. İçine sirke ve su koyun ve motorunuzun alt kısmına ve keçesine sıkın. Bir daha gelmezler

« Son Düzenleme: 14 Şubat 2017, 17:18:46 Gönderen: enoktakenokta »

Çevrimdışı khalil

• Kahraman Üye
  • KAMIQ
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: drhsyn;608136
Çok teşekkür ederim

Bir düzeltme yapalım Hüseyin arkadaşım. Sanırım güncellemeden sonra sizin Rapidin de Donanım versiyonu H25 olmuş. Ancak tespit doğru. Olay donanım farkından dolayı değişiyor. Bizim Rapidlerin Donanım numarası 5Q0035819A. Sonu farklı olduğu için bunlara SmartLink desteği koymamış alçaklar. Yani tüm Rapidçi arkadaşlara geçmiş olsun. Enayi yerine konulduk:mad:...
6,5 inc Bolero ekranımı satılağa çıkarıyorum...

Çevrimdışı drhsyn

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: khalil;608179
Bir düzeltme yapalım Hüseyin arkadaşım. Sanırım güncellemeden sonra sizin Rapidin de Donanım versiyonu H25 olmuş ...

Yok güncellemeden sonra da yine h24,

Çevrimdışı Erdem T.

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Erdem T.;608135

Teknik detaylardan anlayan biri varsa yazılımımın güncel olup olmadığını, güncellemeyi basıl yapabileceğimi (nereden indirebileceğimi) ve güncellemenin artı yönlerini yazabilir mi?

Tekrar sorayım.

Çevrimdışı drhsyn

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Bolero Amundsen Multimedya Güncelleme

https://r.tapatalk.com/shareLink?share_fid=30473&share_tid=37524&url=http%3A%2F%2Fwww%2Eskodaturkey%2Ecom%2Fshowthread%2Ephp%3Ft%3D37524&share_type=t
Bu konuya bakabilirsiniz, sizinki 0245 güncellerseniz 252 olacak yapanlar gözle görülür fark yok diyorlar, ben de yaptım bir değişiklik göremedim.

Çevrimdışı Corvette.

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar bu ara kafamı kurcalayan bir ses var bazen frene hafif basarken tak diye çok az bir ses geliyor. Sizce sebebi ne olabilir balata ile ilgilimi ?

Son zamanlar birde berbat kullandım arabayı çukur ve tümseklere paldır küldür girdik. :(