Arkadaşlar merhaba. 2015 model 1.2 tsi dsg style Fabia ile aranıza yarın fiilen katılmış olacağım. 1 seneye yakın Octi kullanıp mecburiyetten sattıktan sonra, 2 ay kadar bütceme uygun araç arayıp doğal olarak bulamadım malum artışlardan ötürü ve octavia keyfindenmidir bilinmez yine yine benzinli de olsa skoda da karar kıldım (yarın bi aksilik olmazsa) umarım tercihimde pişmanlık yaşamam. 2 konuda sorum olacak sizlere;
-En büyük handikapım DSG araç almak zorunda kalmam (çünkü eşimde kullanacak ve sırf bu yüzden dünya kadar para vermek zorunda kaldım) ve araç 50.000 km de. 1.2 tsi DSG ile en uyumlu motor diye duymuştum(mutlaka kullanıcıdan kullanıcıya değişkenlik gösterecektir) ama ne kadar uyumludur yada sıkıntı çeken oldu mu hiç bu km lerde kullanıcı arkadaşlardan yorum duymak isterim.
-Hızlıca eski sayfaları okumaya çalıştım daha da okuyacağım orda da değinilmiş, aracın garanti süresinin 2 yıl olup bittiği ancak dsg nin 5 yıla kadar garantili olduğu söylendi. (Hatta sonsuz km demişde olabilir emin olamadım!?) Araç hala servis kayıtlı olduğundan iyi niyet devam eder dendi. Özellikle mekatronik sıkıntısı olsa yarın bu kapsama girer mi diye sorduğumda girer ancak KAVRAMA gibi bişeyden sıkıntı yaşarsam bunun normal olduğu zaten belirli km lerde bu parçanın yada parçaların değişmesi gerektiği ve bunun garantiyle alakalı bir proses olmadığından bahsedildi. Bununla ilgili acı-tatlı deneyimi olan oldu mu acaba ? En kötü karşılaşabileceğim senaryolar nelerdir? İyi niyette sadece işçilik mi alınmıyor ve bu DSG denen illet dışarıda tamir ettirilemiyor mu?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
hocam öncelikle hayırlı olsun aracınız
- dsg artık o kadar da sorunlu bir şanzıman değil. nasıl kullanacağını bilen birinden alıyorsanız aracı sizin de sıkıntı yaşamanız zor olur ancak eşinize püf noktalarını öğretin bence.
- kavrama dediğiniz gibi manuel araçlardakiyle aynı sistem olduğu için zamanla tükenen bir şey. ona yapacak bir şey yok ve manuel araçlara göre daha pahalı. çift kavramalı sistemin bir cilvesi bu.
- iyi niyet garantisinde parça parası alınmaz, sadece işçilik ücreti temin edilir. ben telefonda sordum, 5 yıl falan gibi bir şeyden bahsedilmedi. kapsam dahilinde olursa sınırsız iyi niyet garantisi var denildi. yani sorunun sizden kaynaklı olmaması gerekiyor.
- dışarıda yaptırmanız mümkün ama yine de ucuz değil, özellikle mekatronik sıkıntısı oldukça masraflı oluyor. sırf bu yüzden iyi niyet garantisini bozmanızı tavsiye etmem. en kötü senaryo da zaten mekatronik bozulması.
- bildiğim kadarıyla her dsg bulunduğu motor ve araca göre ayrı ayarlanıyor. çünkü vites aralıkları aracın ağırlığı ve motor gücüne göre değişkenlik gösteriyor.
işten dolayı kafam çok karışık, eksik yazdıysam kusura bakmayın. sorularınız olursa yine yazabilirsiniz.