yağmur sensörü var ise çalışır belli aralıklarlada olsa çalışır.
Yağmur sensörü yoksa da çalışır. Bende yağmur sensörü olmadan önce de
çalışıyordu. Bolero ekranda ayarı olması lazım. Cam/Silecek ayarlarında sanırım.
Oradan açınca silecek kolu açık iken geri vitese taktığınız anda arka silecek yalnız bir defa çalışıp duruyordu.
VAG-COM ile 09-Cent.Elect.->Long coding de Bayt 21'in Bit 2 ve Bit 3'ü işaretlenerek, arka sileceğin ön sileceklerle fasılalı ya da sürekli çalışacak şekilde ayarlanabiliyor. Aynı yer Bit 6 işaretli ise geri viteste arka silecek bir kez çalışır. Belki yağmur durumuna bakıyordur fakat bende sensör olmayınca her defasında çalıştığından kapattım.
Her zamanki gibi çok teknik bir cevap.
:gut:
Teşekkürler Recep hocam. Dediğiniz gibi ön silecekle birlikte arka sileceğin sürekli çalışması gereksiz birşey. Kimse sürekli geriye bakarak sürüş yapmaz herhalde:D Trafikte arkayı kontrol eden sürücü de pek kalmadı neredeyse.
Zaten arka camın daha dik eğimde olmasından dolayı çok fazla kirlenme olmuyor. Çok da kullanılmadığı için ciddi bir güvenlik zaafiyeti oluşturmuyor açıkçası.
Yukarıda arkadaşa cevabımda dediğim gibi geri vitese takıldığında çalışması yeterli bence. Ben yağmurlu havalarda açıyorum arka cam rezistansımı sileceği de otomatiğe alıyorum, bakıyorum keyfime.
:gaz: